Brett Anderson, Nadine Shah, Charles Hazlewood & Paraochestra :: Holes

“Een collectie liedjes over dood; laten we dat eens brengen in deze opbeurende tijden”. Geen idee welke drugs dirigent Charles Hazlewood en Suedefrontman Brett Anderson aan het nemen waren toen ze die ingeving bespraken, maar het kwam er van. De Mercury Revcover “Holes” geeft hen gek genoeg nog gelijk ook.

Ooit kijken we op deze tijden terug met liefde. Dan is alle ellende, alle monotonie, verveling en herinnering aan een afgevlakt bestaan vervaagd, en zullen we met verwondering zien hoe veel creativiteit daaronder schuil ging. Roderik Six schreef snel een novelle. Zwangere Guy breidde zijn BRUTAAL uit. En Charles Hazlewood lulde met Brett Anderson een avond weg over dood en verlies  in muziek. Het resultaat? Death Songbook, een concert dat dit weekend wordt uitgezonden op de Welshe BBC.

Omdat uw en mijn antenne zover niet reiken is er nu alvast “Holes”, een Mercury Revcover die het allemaal wat bevattelijker maakt. Componiste Charlotte Harding schreef nieuwe arrangementen, Hazlewood dirigeert het Paraorchestra in al zijn instrumentale rijkdom – dulcimer! Dwarsfluit! Vibrafoon! – en kijk, daar duikt naast Anderson ook nog eens Nadine Shah op. En wanneer de laatste fluittoon wegdeemstert zucht u alleen maar: “zó schoon”.

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Live /s Live 2023 :: Dire Straits in strandzand

Eerst Zeebrugge, nu Antwerpen. Zou Live /s Live bij...

Suede

Eindejaarslijstje 2022 van Philippe Nuyts

Globaal gezien wint elk jaar tegenwoordig een lelijkheidsprijs. De...

Eindejaarslijstje 2022 van Matthieu Van Steenkiste

Raar jaar. Toen het begon, zaten we nog binnen,...

Suede :: Autofiction

"De pendel slingert terug": na het wel erg Scott...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in