Rock am Ring, 3-5 juni, Nürburgring

De emmer van de festivals loopt in België tegenwoordig al over, en dan moeten onze buurlanden nog komen. Met Rock am Ring bijvoorbeeld, dat dit weekend doorgaat in op het racecircuit van Nürburg.

De grote namen van de stevige rock tekenen alvast present, met onder andere Volbeat, Mastodon met een lockdownplaat onder de arm, Baroness, Muse en Green Day. Ook de Deftones komen bewijzen waarom zij als één van de weinig bands zonder kleerscheuren uit de nu-metal golf gekomen zijn. Enja, Korn zal er ook bij zijn. Wij gaan daar niets over zeggen.

Over het verleden gesproken: dansers met nostalgie kunnen zich laven aan de beats van Digitalism en Boys Noize alsof het nog steeds 2007 is. 100 gecs doen u dan weer bewegen zoals men dat ongetwijfeld ook aan het doen is in een parallel universum waar het al 2060 is. Dit knettergek hyperpopfenomeen, helden van de memegeneratie, zullen ongetwijfeld de meningen verdelen. En de ene meme is de andere niet, maar Weezer staat toch ook maar weer mooi op de affiche van Rock am Ring.

Verdere toekomstmuziek zouden naar verluidt The Linda lindas en Skyned zijn, hebben wij van horen zeggen. Het meest benieuwd  zijn wij echter hoe The Murder Capital de lockdown doorgekomen is, en of er nieuwe songs op het programma staan vrijdag 3 juni. Want het is verdomd weer lang geleden dat wij deze energieke Ieren nog eens een podium hebben zien afbreken. Allen daarheen!

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in