Jessica Lea Mayfield, 04 april 2009, AB Club

Wanneer puberende meisjes liefdesverdriet van zich afschrijven, is een plaatsje op het lokale talentenpodium, georganiseerd door een jeugdhuis of jeugdbeweging, vaak zowat het verste dat ze geraken, en gelukkig maar. Niet zo voor de negentienjarige Jessica Lea Mayfield die de AB Club aangenaam vol laat lopen.

{image}Met maar één plaat onder de arm, we vergeten gemakshalve de onder het pseudoniem Chitlin uitgebrachte White Lies even, is het uiteraard niet meer dan logisch dat zowat de hele set opgebouwd is rond het wondermooie With Blasphemy So Heartfelt, al valt er ook een knappe cover van Buddy Hollys “Words Of Love” te horen en zelfs enkele nieuwe songs, waaronder “Grown Man”. Ontdekker, vriend en mentor Dan Auerbach (The Black Keys) is er deze avond niet bij. Haar broer David (een kloek gebouwde Midwesten-type inclusief baard en onverzorgd haar) op bas, Richie Kirkpatrick (een extra uit My name is Earl) op gitaar en Blondie-afficiniado Anne Lillis op drum dan weer wel.

Maar vooraleer de band aantreedt, brengt Mayfield eerst “Hold Me Close” solo, halfweg de set zal ze overigens opnieuw enkele nummers alleen brengen. Hoe wondermooi deze akoestische versies ook mogen zijn, toch is het een verstandige zet om slechts een deeltje van de set op deze manier te brengen. Net als op de plaat vertoeven alle songs immers in eenzelfde sfeer, waardoor de verveling na een tijdje zou kunnen toeslaan bij een pure akoestische set.

In tegenstelling tot de plaat, waar Mayfield met haar akoestische gitaar ondanks de andere instrumenten centraal staat, klinkt de band live veel meer door in de nummers (bijvoorbeeld “Bible Days”, “We’ve Never Lied” en “I’m Not Lonely Anymore”), waardoor het geheel automatisch steviger klinkt zonder aan de essentie van de songs te raken. Ook de interactie tussen de muzikanten en broer en zus Mayfield in het bijzonder, die zich elkaars beste vrienden noemen, draagt bij tot het geheel. Want Mayfield mag dan wel al sinds haar achtste op de planken staan, tot een zelfverzekerd podiumbeest heeft ze zich vooralsnog niet ontpopt, getuige de vaak verlegen bedankjes aan het enthousiaste publiek.

Wanneer Mayfield als bisnummer helemaal alleen en zonder versterker “White Lies” uit de gelijknamige plaat brengt, krijgt ze bijna de hele zaal stil (op elk optreden vind je wel vervelende klieren die zichzelf onnoemelijk interessant vinden) en wordt een laatste maal bevestigd waarom Jessica Lea Mayfield ondanks haar negentien jaren — in zoverre leeftijd een rol zou mogen spelen — al in de AB Club als headliner aantreden mag. Dan Auerbach mag haar dan wel een duwtje in de rug gegeven hebben, deze avond staat ze helemaal alleen (lees met en zonder band) haar mannetje.

http://www.jessicaleamayfield.com
http://www.jessicaleamayfield.com

aanraders

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

Elvis Costello & Steve Nieve

27 september 2023Bozar, Brussel

Elvis Costello en Steve Nieve zijn al bijna vijf...

65DaysOfStatic Plays Wild Light :: 22 september 2023, Trix

Ook in een wereld waarin The Rolling Stones blijven...

Billy Bragg

16 september 2023De Roma, Borgerhout

Zo sympathiek dat ie letterlijk alles en iedereen ontwapent....

Misty Fields 2023 :: Een hitmachine van een andere planeet

Vorig jaar staken we er nog een teen in...

verwant

Jessica Lea Mayfield :: Make My Head Sing

Haar derde langspeler voert Jessica Lea Mayfield nog verder...

Jessica Lea Mayfield :: Tell Me

Net zoals het moeilijk te geloven is dat tieneridool...

Jessica Lea Mayfield :: Tell Me

Nonesuch Records, 2011 Warner Verstand groeit met de jaren. Wetenschappers maken...

Jessica Lea Mayfield :: ”Ik wil geen eikel horen zingen hoe gelukkig hij is”

Vriendjes zijn met Dan Auerbach heeft zo zijn voordelen....

Jessica Lea Mayfield + Elvis Perkins + Krakow

AB, Brussel, 4 april 2009 Omdat de AB zo vriendelijk...

recent

David Bowie :: EART HL I NG

Beste album ooit !

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in