Roxy Music Fest, 13-15 mei, Koersel

Op 13, 14 en 15 mei vindt in het Limburgse Koersel (Beringen) de allereerste editie plaats van ‘Roxy Music Fest’. 

Neen, dat heeft niets te maken met Bryan Ferrys’ hitmachine, maar wel met een samenwerking tussen de gezellige dorpscinema The Roxy Theatre (dat overigens 75 kaarsjes mag uitblazen) en Macca, een muziekplatform dat hoog inzet op beleving en daarom dit jaar ook uitpakt met muzikale road-trips.  Het festival, dat de steun krijgt van VAF en zichzelf met trots het eerste muziekdocumentaire-festival van België noemt, pakt alvast uit met een indrukwekkend en divers programma. Dat gaat van Andrew Dominiks’ This Much I Know To Be True (over het creatieve proces van Nick Cave en diens boezemvriend Warren Ellis) en het Oscar-winnende Summer Of Soul van Ahmed “Questlove” Thompson tot Ennio: The Maestro, een uniek en diepgravend portret over de legendarische grootmeester van de filmmuziek.  

Voor wie het allemaal wat luider mag, is er ook keuze in overvloed.  Zo is er op zaterdag met Laurent Garnier: Off The Record, Thunderdome Never Dies en The Rest Is History (The Early Days Of Jungle & Drum ’n Bass) een combiticket verkrijgbaar dat ook toegang geeft tot de afterparty in Club 9.  Op de slotdag nog meer schoon volk want dan komt DJ 4T4 (’t Hof Van Commerce) plaatjes draaien in de bar en persoonlijk zijn veelbelovende mash-up-prent Prime Cuts voorstellen.  Eerder op de dag kan u op natuurdomein Blueberry Fields genieten van LUCA School Of Arts-docent Marc Erkens, die op zijn gekende gezapige manier de magische band tussen filmbeleving en muziek exploreert met woord en pianospel.

Het volledige programma kan u raadplegen op de Facebook-pagina van het festival of theroxytheatre.be.

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in