John Cale en Graham Nash op weg naar adeldom

Ze zaten beiden in spraakmakende groepen uit de rockhistorie – in een compleet verschillend spectrum weliswaar -, zijn nog steeds een grote invloed op vele muzikanten en produceerden allebei albums met groot succes. En die immer hippe Queen in Groot-Brittannië heeft dat nu ook ingezien en John Cale en Graham Nash toegelaten tot de Order of the British Empire.

John Cale, mede-oprichter van de Velvet Underground, maar daarvoor al een begenadigd klassiek geschoold musicus, trok begin jaren zestig vanuit Wales naar NY om er zijn geluk te beproeven. Na de Velvet Underground ging hij solo verder, produceerde Cale onder meer platen van Patti Smith, The Stooges, Mercury Rev, Siouxsie & the Banshees en Jonathan Richman en speelde hij ook op onnoemelijk veel platen als muzikant mee.

Graham Nash kennen we vooral uit Crosby, Stills & Nash (and Young). Maar werd in Engeland bekend als zanger van The Hollies waar hij eind jaren zestig uitstapte om uiteindelijk ook de oversteek naar Amerika te maken. Behalve sessie muzikant voor onder andere Joni Mitchell en David Gilmour is hij ook fotograaf.

Nu mogen ze dus OBE achter de naam zetten en officieel ceremoniële functies uitoefenen. Op één of andere manier zien we dat die twee eigenlijk niet meteen doen. Hadden we eigenlijk al gezegd dat de heren ook een gezamenlijk drugs verleden hebben? Dat heeft vast niemand de majesteit verteld, of misschien is die Elizabeth wel echt down with het gepeupel …

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

recent

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

Wil

Als een van de weinige Vlaamse oorlogsfilms, maakt Wil een...

PJDS :: Beach Head

PJDS doet het weer: tegen de tijdsgeest in een...

verwant

John Cale :: Mercy

'Bij momenten zo hermetisch als een muizenreet'. Dat was...

Best Of John Cale

Geef toe: meestal zijn ze uw geld niet waard,...

White Light, White Heat :: Waarom The Velvet Underground ook na een halve eeuw blijft fascineren

"Elke band die die plaat kocht, stichtte later een...

Best Of : Lou Reed

Geef toe: meestal zijn ze uw geld niet waard,...

John Cale :: 24 juni 2018, OLT Rivierenhof

Met John Cale had OLT Rivierenhof zich zondagavond een...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in