Lao Gan Ma :: The Honey Badger

Lao Gan Ma’s nieuwe single “The Honey Badger” is een brok afrofunk zo vuil als een op je hemd gemorste klodder Chinese chilisaus. @laoganma_music @devriendtharald

Lao Gan Ma, zegt u? Belgisch sextet met leden uit Zap Mama, Farfar, Lucid Lucia en ga zo maar verder dat de temperatuur in 2021 gevoelig wist op te drijven – sorry IPCC – met debuut-EP Bolingo. Oftewel: een heerlijke brok souljazz, afrobeat en furieuze jams van pure overgave aan de muziek.

Hier zijn ze dus alweer met single “The Honey Badger”. Een dier dat je niet meteen met laid-back warme klanken zou associëren; het is zowat de belichaming van de “je m’en fous”-mentaliteit. Zonder nadenken en altijd head first duikt het in de meest onbezonnen avonturen, surfend op zijn impulsen.

En wat blijkt? De titel dekt de lading perfect: hard, snel en intuïtief komen ze uit de hoek. Een funky groove ontstaan in een jamsessie, nog dampend vers, rechtstreeks op plaat geboord. Geen eindeloze zomernachten in een broeierige studio, maar enkele shots tequila en hop, die toog op. Het soort onbezonnen funk dat menig paar nestels van onze dansschoenen in een Gordiaanse knoop wist te krijgen bij bijvoorbeeld The Cat Empire, Kokoroko of Ezra Collective. Ja, wij zijn enthousiast. En Lao Gan Ma ook. Meer? Graag. Het mag dan nog altijd sneeuwen in maart, maar ooit, ooit komt die zon. En bovendien niets mis met in je bloot bovenlijf in de sneeuw te gaan dansen. Nietwaar, Honey Badger?

 

Records DK

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in