Maan en De Jeugd Van Tegenwoordig :: Naar de maan

Nu de vakantietijd aanbreekt delen de Jeugd van Tegenwoordig en Maan alvast hun reisplannen in hun nieuwe single “Naar de maan”.

Als je De Jeugd Van Tegenwoordig vroeger wilde interviewen, moest je maar geluk hebben dat ze niet brak waren. Soms jenden ze de interviewers tot die ook niet meer wisten wat ze aan moesten met de drie. Ondertussen zijn Faberyayo, Vjeze Fur en Willie Wartaal een stukje ouder, maar het trio maakt nog steeds muziek. Op “Naar de maan” ondersteunen ze Nederlands popfenomeen Maan, die een aantal jaren terug megahit “Sterrenstof” van de Jeugd coverde.

Waar Willie Wartaal op zijn laatste soloplaat tekstueel af en toe niet helemaal tot zijn recht kwam, klinkt hij op “Naar de maan” zoals we hem vanuit de Jeugd kennen: “love is hot, net pyromaan/ Blus me, blus me met je lippen/ You my legday, kan je niet skippen”. Faberyayo rapt zoals niemand anders dat doet, met een delivery die dichter bij poëzie dan hiphop aanleunt: “Ik heb m’n koffer allang gepakt/ bergschoenen en een zwembroek, van alles wat/ kom en vertel me alles van je intergalactische vakantieplan”. Ook Vjeze Fur komt lekker binnen op de bridge. Maan houdt in het refrein de hele track bij elkaar.

De Jeugd is goed op dreef en ook Maan komt mooi uit de verf. “Naar de maan” luistert dan ook lekker weg. Het is muziek om je vakantietas bij in te pakken en weg te dromen.

recent

David Bowie :: EART HL I NG

Beste album ooit !

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

verwant

Cactusfestival 2022 :: Het geluid van een dozijn motoren

Het Cactusfestival beloofde dit jaar, met een affiche die...

Pukkelpop 2019 :: Subtiel als een colonne bulldozers

Geen wereldbeker voetbal, een hittegolf die slechts een vage...

Maan :: Manifold

Nee, de jongens en meisjes bij Kraak hebben er...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in