Xiu Xiu :: A Bottle Of Rum

"OH NO" is niet uw wanhoopskreet bij het aanbreken van een nieuwe dag, maar het nieuwe Xiu Xiu-album vol gastmuzikanten dat uitkomt in maart. Een eerste single zalft door middel van Liz Harris' zachte stem (Grouper).

OH NO. Is het de dagelijkse wanhoopskreet na een lawine slecht nieuws? Doe ons dan toch maar het gelijknamige album vol duetten dat Xiu Xiu’s Jamie Stewart eerder deze week aankondigde.

Naast goed volk als Sharon Van Etten, Chelsea Wolfe, Haley Fohr (Circuit Des Yeux), Twin Shadow en Owen Pallett verzamelde de frontman ook leden van Drab Majesty, Liars en Shearwater rondom zich voor vijftien samenwerkingen.

De eerste single heet “A Bottle Of Rum” en injecteert het zweverige stemgeluid van Liz Harris (Grouper) in het typische klankenpalet van Xiu Xiu. Naar eigen zeggen schreef Stewart het nummer in dronken toestand op een goedkope bajo quinto (een tiensnarige Mexicaanse gitaar) terwijl hij naar een album van Grouper luisterde. Niet op de hoogte van deze ‘origin story’ vroeg Harris later specifiek hiervoor de zang te mogen verzorgen. Leuk verhaal voor de persmededeling en meteen de meest uitnodigende en minst dissonante Xiu Xiu-song in jaren. Hoe opwindend het ook is wanneer Jamie duistere familiegeheimen in het rond schreeuwt, dreigender dan een naar Scott Walker verwijzende tekstflard (“curare curare”) wordt het niet in deze warme popsong. Er is hoop.

De videoclip vol lynchiaanse visuals werd geregisseerd door Angela Seo.

OH NO verschijnt op 26 maart en vormt de poging van iemand met een “I HATE EVERYONE”-pin om mensen weer wat aardiger te vinden.

Beeld:
Julia Brokaw

recent

David Bowie :: EART HL I NG

Beste album ooit !

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

verwant

More Music! :: 9 april 2016, Concertgebouw Brugge

Drie jaar geleden trokken we ook al naar More...

Meer namen voor More Music!

More Music! sluit op zaterdag 9 april af met...

Xiu Xiu:: Angel Guts: Red Classroom

Naar slechte gewoonte heeft avant-pop duo Xiu Xiu alweer...

Xiu Xiu :: Always

Tien jaar en acht platen, het klinkt onwaarschijnlijk en...

Xiu Xiu :: Dear God, I Hate Myself

Slechts één band kan een albumtitel als Dear God,...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in