The Notwist en King Khan & The Shrines naar Absolutely Free Festival

Absolutely Free Festival viert feest in 2017! Het festival bestaat 10 jaar, toch in zijn huidige vorm op de terreinen aan C-Mine in Genk. Goede reden om op 4 en 5 augustus een avontuurlijk feest te bouwen! AFF lost vandaag niet minder dan 7 nieuwe namen waaronder The Notwist, King Khan & The Shrines en The Germans.

The Notwist is zowat Duitslands belangrijkste indieproduct: tegelijk introvert én overweldigend, en ongegeneerd schaatsend tussen vlinderende weemoed en dansbare opwinding. En dan kunnen folktronica & postrock live plots overgaan in futuristische r&b. The Notwist laat vakmanschap en verwondering geruisloos samensmelten, en vormt dus het perfecte uitroepteken achter AFF17.

King Khan & The Shrines is de band van het excentrieke cult-fenomeen King Khan – Canadees paspoort, Indisch bloed. Samen met zijn verschrikkelijk getalenteerde negenkoppige Shrines, speelt hij tegelijk de perfecte garagepsychsoulpunk mét ballen. Vorig jaar nog een hoogtepunt op Dour, dit jaar ongetwijfeld op AFF.

Sinkane is de Soedanees-Amerikaanse multi-instrumentalist Ahmed Gallab én zijn dansbaar gezelschap. Ze gooien pop, funk, krautrock, jazz, afro én veel meer in de blender. Sinkane was als orkestleider van de William Onyeabor-band al eens memorabel op Pukkelpop én deed zijn duit in het zakje bij onder meer Caribou en Yeasayer.

Dead Neanderthals dan! De Nederlandse heavy jazz-trots en officieuze ‘huisband’ van wijlen Incubate- komt naar Genk om je verdwaasd neer te knuppelen met zijn overdonderende ‘Sax-meets-drums’ sound.

Talent uit eigen land komt er in de vorm van de geflipte Gentenaars The Germans, De Luikse modulaire synthparel Monolithe Noir en de sferische Limburgers van Schaduwland.

Absolutely Free Festival vindt plaats op 4 en 5 augustus op de terreinen aan C-Mine in Winterslag (Genk) met ook Hypochristmutreefuzz, Rhinos Are People Too, Luwten en Baby Galaxy. Alle info: www.absolutelyfree.be.

http://www.absolutelyfree.be

recent

David Bowie :: EART HL I NG

Beste album ooit !

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

verwant

Eindejaarslijstje 2021 van Marc Puyol-Hennin

Een kutjaar. Maar mede dankzij de inmiddels permanente coronadam...

Le Guess Who? 2021 : : Tegen beter weten in

De tour de force die de organisatie heeft uitgehaald,...

BEST OF :: The Notwist

Geef toe: meestal zijn ze uw geld niet waard,...

The Notwist :: Vertigo Days

Net wanneer niemand het nog verwachtte, doet The Notwist...

PLAY Weekend: The Notwist, KOKOROKO, Phoebe Bridgers

Vrijdagavond vielen ons drie songs in de bus om...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in