Eerste editie Roeselare Jazz Festival geeft geheimen prijs

Het Comité van de Kop, De Spil, Gent Jazz Festival en Brood. stellen met de steun van Stad Roeselare, maar vooral met veel trots en plezier de allereerste editie van Roeselare Jazz Festival voor. Dat festival vindt plaats op 30 en 31 mei en krijgt artiesten zoals Plainstow, STUFF., Remi Panossian Trio en Moker over de vloer.

Het Comité van de Kop wil de Kop van de Vaart en Krottegem transformeren in een ‘district of creativity’. De vrijheid en creativiteit van jazz en het Roeselare Jazz Festival past perfect in dat plaatje om de stad positief te stimuleren, met jazzy sounds en vooral good vibes. De Spil, Gent Jazz Festival en Brood. springen spontaan mee op de kar.

De alliantie met Gent Jazz vertaalt zich in een uitstekende en verrassende muziekprogrammatie: RSL Jazz wordt de broedplek voor nieuwe internationale en Belgische beloftevolle bands op de drempel van een internationale doorbraak. De rode draad in de line-up – naast het talent, uiteraard – is de ruimte voor experiment en interpretatie. Geen stijve planken op het podium, maar jonge muzikanten die zich laten beïnvloeden door de wereld. Van hiphop tot punk, maar altijd met een jazzy sound.

Bovendien betrekken de organisatoren de regionale jazz- en muziekscène bij RSL Jazz. Dj SNS, bekend van Brihang en NTREK, selecteert de fijnste producenten van beats, jazz, funk en soul voor showcases en concerten met een grote couleur locale.

Roeselare Jazz Festival gaat van start op vrijdag 30 mei met Skordatura PunkJazz Ensemble. Later op de avond volgen nog optredens van Nordmann, Plaistow en STUFF.. Het festival gaat verder op zondag 31 mei met Les Chroniques De L’Inutile, Stéphane Galland / Malcolm Braff, Thomas Enhco Trio en Moker, en sluit af met Remi Panossian Trio.

Info en tickets: www.roeselarejazzfestival.be.

http://www.roeselarejazzfestival.be

recent

David Bowie :: EART HL I NG

Beste album ooit !

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

verwant

UNWIND 2022 :: De avond is ongemak

Een nieuw festival lanceren? Goed dan, maar wel voorzichtig....

Eindejaarslijstje 2021 van Jef De Ridder

2021 was voor mij een vreemd muzikaal jaar. Niet...

Concerttips oktober 2021

De opstart van het concertseizoen was vorige maand nog...

Jazz Middelheim

13 augustus 2021Park Den Brandt, Antwerpen

Meer dan anderhalf jaar zaten we allemaal op droog...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in