Ramses Shaffy overleden

Nederland’s kleinkunsticoon Ramses Shaffy is vandaag op 76-jarige leeftijd gestorven aan de gevolgen van slokdarmkanker. We kennen Shaffy natuurlijk van hits als “We Zullen Doorgaan”, “Laat Me” en vooral “Sammy”.

Shaffy maakte eerst carrière als acteur bij de Nederlandse Comedie en werd in de jaren ’60 bekend als zanger. Eerder dit jaar werd er bij hem slokdarmkanker vastgesteld; volgens zijn management ging zijn gezondheid eind vorige week aanzienlijk achteruit en is hij dinsdagochtend rustig ingeslapen.

”Hoog Sammy, kijk omhoog Sammy”, een songtekst die ons allen bekend is en altijd zal bijblijven. Verder vergaarde Shaffy bekendheid met “We Zullen doorgaan”, “Laat Me”, “Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder” en “Pastorale”. Dit laatste werd geschreven door Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh maar vertolkt door Shaffy en Liesbeth List, met wie hij vele jaren heeft samengewerkt.

De nummer 99 op de lijst van de Grootste Nederlander maakte zijn middelbare school niet af om aan de Amsterdamse toneelschool te gaan studeren. Door overmatig alcoholgebruik vertoonde hij verschijnselen van het syndroom van Korsakov, waardoor hij zijn laatste levensjaren in het Sarphatihuis in Amsterdam verbleef. Shaffy werd geridderd in de Orde van de Nederlandse Leeuw en won in 2006 de Edison Oeuvre Prijs voor Kleinkunst.

”We zullen doorgaan, als niemand meer verwacht dat we weer doorgaan, in een sprakeloze nacht. We zullen doorgaan, tot we samen zijn.” Ramses Shaffy.

http://www.shaffy.nl
http://www.shaffy.nl

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in