Allan Muller legt zijn zaak te rusten

Muzikanten aller lande: maakt een soloplaat! Axl Peleman zette de toon al met zijn Nederlandstalige single, ook Zita Swoons Tom Pintens gaat de Vlaamstalige tour op en nu is er dus een soloplaat van Allan Muller op komst: Resting My Case. In English. Toch wel.

Muller werd, samen met Pascal Deweze, bekend in het driedubbel ter ziele gegane Metal Molly en hield daar voornamelijk een knoert van een “Orange”-complex aan over. Met het intussen ook alweer ontbonden Satellite City dreigde hij een beetje een gelijkaardige tour op te gaan – het nummer “Friend” was een knaller, maar verder succes bleef wat uit – en daarom begint Muller nu maar gewoon opnieuw van nul. Onverwacht komt deze soloplaat overigens niet. Halverwege 2006 was er al de single “If It’s Good For You”, die het niet slecht deed op Studio Brussel en Radio 1.

De nieuwe songs, waarvan er op Mullers (verder weinig informatieve) MySpace al enkele te beluisteren zijn, klinken alvast veelbelovend en uiterst fris. Mullers typische, charmant monotone stemgeluid wordt als vanouds begeleidt door een stevige ritmesectie. Vlaanderens superdrummer, Mario Goossens tekende present en Reinhard Mertens (Das Pop) stond in voor de eindmix.

Resting My Case komt uit op 16 maart en de volgende single wordt “Can’t Stop Now”. Er zijn nog geen concertdata bekend, maar vermoedelijk zal Allan Muller deze zomer wel weer op tal van Vlaamse festivalpodia terug te vinden zijn.

http://www.myspace.com/allanmuller
http://www.myspace.com/allanmuller

recent

David Bowie :: EART HL I NG

Beste album ooit !

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

verwant

Pascal Deweze :: ”Lap, wéér geen hits”

Metal Molly. Mitsoobishy Jacson. Broken Glass Heroes. Geen muzikale...

Nieuwe clip voor Sukilove

Na "Somehow Someday" pakt Sukilove uit met een nieuwe...

Sukilove :: 7 december 2012, Trix

De beste band van België is Sukilove. Laat dat...

Sukilove :: Drunkaleidoscope

Van Static Moves naar Drunkaleidoscope: het zegt alles. Na...

Sukilove :: ”Showbizz? Niets mee te maken.”

Vrienden, juicht: er is een nieuwe Sukilove. En doe...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in