Gojira :: Born For One Thing

Het is een van de metalreleases waar al ruim een jaar het hardst naar wordt uitgekeken: de nieuwe plaat van het Franse Gojira, die de kroon op het steeds populairder werk moet zetten.

Het is een van de metalreleases waar al ruim een jaar het hardst naar wordt uitgekeken: de nieuwe plaat van het Franse Gojira, die de kroon op het steeds populairder werk moet zetten.

Vorig jaar was de AB in een zucht uitverkocht voor Gojira’s concert dat op 23 juni had moeten plaatsvinden, vlak na Graspop. Opvallend, maar het zegt veel over de status die deze groep deze eeuw heeft opgebouwd, inclusief een aantal instant metal classics als “Flying Whales” en “Stranded”. Het geluid werd met de jaren wat toegankelijker na het verschroeiende From Mars To Sirius, maar de technisch-progressieve death metal van dit kwartet bleef al die tijd een eigengereide kwaliteitsstempel.

Dat blijkt ook weer uit het vooruitgeschoven “Born For One Thing”, dat toch wat scherper schuurt dan het vorig jaar reeds uit het niets gereleasete “Another World”, waarop de groep nadrukkelijker catchy hooks opzocht. Deze nieuwe single is het openingsnummer van zevende plaat Fortitude, die uitkomt op 30 april. Er hoort en plus ook een fantastische videoclip bij, die alle ambities met single en plaat kracht bij zet. Én die bovendien van Belgische makelij is, met Charles De Meyer als regisseur en Maximiliaan Dierickx als director of photography.

Met Fortitude zal 2021 ongetwijfeld een van z’n metal- en muzikale hoogtepunten tout court kennen, een brok rauwe energie die de ideale soundtrack wordt bij de eerste zuchten van verlichting en bevrijding deze lente. Om over de eerste keer dat we Gojira weer eens live kunnen zien nog maar te zwijgen.

 

recent

David Bowie :: EART HL I NG

Beste album ooit !

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

verwant

Enola Play EK Editie :: Dag 9. Opletten voor nihilisten…

Sportieve knakkers als wij zijn op de redactie van...

Het beste van Dour volgens enola

Dit weekend, zoals elk jaar rond deze tijd, zou...

LOKERSE FEESTEN: Diablo BLVD + At The Gates + Hatebreed + Gojra + Judas Priest, 5 augustus 2018

De eerste zondag van de Lokerse Feesten is traditiegetrouw...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in