Hoopvol uitkijken met nieuwe Springsteen

Eerder raakte al bekend dat Bruce Springsteen tijdens de al bijna twee jaar durende Wrecking Ball-tournee regelmatig de studio indook om nieuw materiaal op te nemen. Het resultaat daarvan ligt sneller dan verwacht in de winkel. Al is al dat materiaal niet zo nieuw.

High Hopes, dat al op 10 januari in de winkel zal liggen, is immers niet zomaar een volledig nieuw studio-album, maar eerder een verzameling met ook oudere songs die opnieuw opgenomen zijn of voor het eerst in een studioversie op plaat belanden. Zoals de nieuwe liveversie mét band die hij tijdens deze tour speelde van “The Ghost Of Tom Joad”, oorspronkelijk een akoestisch solonummer van Springsteen uit 1995. Ook “American Skin (41 shots)”, dat al opdook op de reünieliveplaat Live In New York City uit 2001 krijgt een studioversie. Op Wrecking Ball was dat het geval met “Land Of Hope And Dreams”. Zo zouden er ook nog partijen van Clarence Clemons op High Hopes staan. Voorts is ex-Rage Against The Machine-gitarist Tom Morello op acht van de twaalf nummers te horen.

Waaronder duidelijk op de eerste single en titelnummer “High Hopes”, oorspronkelijk een nummer van The Havalines en al eens gecoverd door Springsteen op de Blood Brothers-EP. Nog opvallend is dat de cover van “Dream Baby Dream” van Suicide, waarmee Springsteen doorgaans zijn concerten tijdens de Devils And Dust-tour afsloot, ook op de studio-release beland is. Ook “Just Like Fire Would”, een cover van The Saints die dit jaar sporadisch op de setlist opdook, wordt vereeuwigd op plaat. Een bont allegaartje dus, waarvan de tracklist leest als de speeltuin van Springsteen op tour. Springsteen voelde naar eigen zeggen tijdens de afgelopen tournee een energie als nooit tevoren, wat zich vertaalde in legendarische marathonconcerten van vier uur en meer. Of die energie ook naar een nieuwe plaat vertaald kon worden, weten we in het heel prille 2014. Dan weten we misschien ook of de aanzwellende geruchten dat Springsteen de Wrecking Ball-tour nog met een jaar verlengt, kloppen. Productiever is de 64-jarige Springsteen alvast nog nooit geweest.

De tracklist van High Hopes:

  1. High Hopes
  2. Harry’s Place
  3. American Skin (41 Shots)
  4. Just Like Fire Would
  5. Down In The Hole
  6. Heaven’s Wall
  7. Frankie Fell In Love
  8. This Is Your Sword
  9. Hunter Of Invisible Game
  10. The Ghost of Tom Joad
  11. The Wall
  12. Dream Baby Dream

“High Hopes”:

http://www.brucespringsteen.com
Sony

recent

David Bowie :: EART HL I NG

Beste album ooit !

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

verwant

TW Classic 2023 :: De mooiste oudejongensclub ter wereld

Voor de derde maal stond Bruce Springsteen op TW...

Bruce Springsteen

27 mei 2023Johan Cruijff ArenA, Amsterdam

Aangezien The Boss net als ieder ander artiest in...

Bruce Springsteen :: Do I Love You (Indeed I Do)

'Ik wilde een album maken waarop ik alleen zou...

De 20 beste platen van 2020

Als er een god bestaat, dan was hij in...

Bruce Springsteen :: Letter To You

In een jaar waarin we het meest van al...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in