Hole in Cirque Royale, album uit eind april

Trek uw mooiste babydoll aan, zet een trashy pruilmondje op: op 10 mei komt het herenigde Hole naar het Cirque Royale in Brussel. Al is herenigd natuurlijk een groot woord voor een groep waarvan enkel de frontvrouw nog origineel is.

Hoe lang is het ook alweer geleden dat we nog eens iets van Courtney Love hoorden in een muzikale context? Solo-album America’s Sweetheart dateert alweer van zes jaar geleden, daarna werd het wel heel stil. Een aangekondigd optreden op Pukkelpop verdween geruisloos van de affiche, en sindsdien? Relletjes, de voogdij over haar kind die ze af en toe verloor, problemen.

Of toch. Ergens was er ook het nieuws dat ze samen met songdoctor Linda Perry (die van 4 Non Blondes) aan een nieuwe plaat werkte die Nobody’s Daughter zou heten en een pak meer ingetogen zou zijn. Maar ook die plannen zijn nu dus gewijzigd.

Nu zou Nobody’s Daughter op 26 april immers verschijnen als een Holeplaat. Zij het dan dat het oude Hole er betrekkelijk weinig mee te maken heeft. Ja; Love is er nog als frontvrouwe, maar daar blijft het bij. Ondanks eerdere geruchten stapt Melissa Auf der Maur niet mee aan boord, en oud-gitarist Erik Erlandson heeft zich al hevig verzet tegen het afstoffen van de bandnaam.

Maar dat heeft La Love dus niet tegengehouden. Op 22 april start een korte tour die de groep ook op verschillende plekken in Europa brengt, waaronder het Cirque Royale tijdens Les Nuits Botanique. Als we ooggetuigenverslagen van een recent concert in Amsterdam mogen geloven, houden we de verwachtingen best niet te hoog gespannen. Op de MySpace van de band kunt u overigens “Skinny Little Bitch”, het eerste nieuw nummer beluisteren.

http://www.nobodysdaughter.com
http://www.nobodysdaughter.com

recent

David Bowie :: EART HL I NG

Beste album ooit !

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

verwant

Hole :: Live Through This (1994)

Wat doe je als je de zangeres van een...

Nieuwe intriges rond Courtney Love

Problemen, intriges en geleuter aan honderd per uur. Sommige...

Hole :: Nobody’s Daughter

En hier is er eentje waar we al lang...

Hole is (een beetje) terug

Hole, de rockband rond Courtney Love komt in 2010...

Melissa Auf Der Maur slachtoffer Mexicaanse griep

Vanuit de ziekenboeg meldt oud Smashing Pumpkins/Hole bassiste Auf...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in