Bonobo :: ATK

Net als Eden Hazard weet @Bonobomusic te scoren met "ATK", een herwerking van een ghanees disco-funknummer.

De week is halverwege dus vandaag doet Bonobo ons, aanhangers aller landen van de quiet quitting-filosofie, dromen van de dansvloer met het aanstekelijke “ATK”.

Het nummer haalde de tracklist niet van Bonobo’s album Fragments, dat verscheen in januari. De vibe van het nummer stemde niet overeen met die van de rest van het album. Gelukkig vond Simon Green het nummer wel waardevol genoeg om ons er nu mee te verlekkeren. “ATK” is een moderne update van “Dada”, een nummer van de ghanese funk soul brother Atakora Manu. De man, die ook meespeelde in de meer bekende Kakaiku No. 2 Band, releasete in de jaren tachtig van de vorige eeuw twee obscure albums. Deze kregen eind vorig jaar een reissue op het BBE label, wat de man terecht opnieuw onder een relatieve aandacht brengt. Laat ons hopen dat deze remix hier alleen maar aan bijdraagt.

Bonobo weet de soul, die diep in het origineel geworteld zit, te vatten en om te zetten naar deze lekkere hedendaagse discohouse-variant. Hij benadrukt de veelzijdige ritmes en percussies, laat de zang weg, en doet de fluit de spanning halverwege opdrijven. Tot we stampvoetend richting de uitgang van deze mooie zomer gaan. Steek dus nog één keer de barbecue aan, bel uw vrienden op en zet “ATK” op repeat. Wedden dat er gedanst zal worden en so what als dat resulteert in een minder productieve werkdag morgen?

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Bonobo

Bonobo

Onze innerlijke Jane Goodall grijpt de oordopjes en duikt...

GOODBYE 2017: Bonobo :: Break Apart (feat. Rhye)

”Break Apart” combineert het technische meesterschap van Bonobo met...

Bonobo :: Migration

Wie zich bij de albumtitel van de nieuwe Bonobo...

Portie urban, hiphop en electro voor Les Ardentes

Flink wat nieuwe namen op de affiche van het...
Vorig artikel
Volgend artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in