Enola Play EK Editie: Dag 1 van de halve finales

Sportieve knakkers als wij zijn op de redactie van enola dragen wij het balspelletje een liefde toe die haast even diep snijdt als onze liefde voor muziek. De ploegen maken het sportieve duel waar op het grasveld, maar wij gaan op zoek hoe de onderlinge duels tussen de landen muzikaal kunnen uitdraaien. Welk land heeft de beste muziek? Wij zoeken nummers die u uit de speakers in uw thuisstadion kan laten schallen om in de sfeer te komen voor de wedstrijd. Vandaag: twee Zuiderse titanen die aan elkaar gewaagd zijn.

Italië vs Spanje

Alessandro Cortini heeft over het algemeen zijn handen vol aan Nine Inch Nails en allerlei soundtrackprojecten met zijn baas Trent Reznor. Maar vorig jaar had hij toch de tijd om met de Britse elektronicamuzikant Daniel Avery het mooie en dromerige Illusion of Time in elkaar te boksen. Daaruit lichten wij vandaag het zacht pulserende titelnummer, dat zich nergens opdringt maar dat je wel meteen mist eens het afgelopen is. Geen idee wie er vanavond van de twee titanen, Italië en Spanje, het ticketje naar de finale mee naar huis mag nemen. Maar als Italië het dan toch niet haalt, kunnen de Italianen met een mengeling van teleurstelling en melancholie naar hun glas wijnen staren, met “Illusion of Time” zachtjes op de achtergrond.

Geen idee of de Spaanse ploeg in de jaren tachtig successen heeft gekend, maar de Spaanse muziek in elk geval wel. “Hijo de la luna” was in 1986 een wereldhit, maar ook daarvoor was Mecano in zijn thuisland al een soort kruising tussen Ronaldo, Messi en Pele, maar dan van de synthpop dus. Als het vanavond een beetje meezit tegen Italië kunnen de Spanjaarden bijna deze nog eens boven halen. Olé!

recent

David Bowie :: EART HL I NG

Beste album ooit !

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

verwant

Nine Inch Nails :: Bad Witch

Is dit nu een volwaardige negende LP of toch...

Daniel Avery :: Song For Alpha

Er zijn elektronische platen die bij het ochtendgloren volledig...

BEST OF: Nine Inch Nails

Geef toe: meestal zijn ze uw geld niet waard,...

Rock Werchter pakt uit met Nine Inch Nails, David Byrne en meer

De oogst nieuwe bevestigingen voor Rock Werchter is bijzonder...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in