Andy Shauf :: Things I Do

Andy Shauf is niet alleen een verlegen muurbloempje dat zich door het leven stamelt. Hij heeft ook een neus voor heerlijke popsongs.

Na enkele jaren onderaan de ladder van de underground kon de Canadese songschrijver met het lange haar plots op bredere interesse rekenen met The Party (2016), een plaat over een ongemakkelijk feestje dat vooral vanaf de zijlijn beleefd wordt (muurbloempje, we zeiden het al). Grote kracht waren de herkenbaarheid en mooie, simpele liedjes van de vakman Shauf. In de tussentijd zag de lofi-zanger een heel stukje van de wereld en maakte hij een zijstapje met Foxwarren. Begin volgend jaar komt Shauf eindelijk met een echte opvolger voor zijn doorbraakplaat. Afgaande op eerste single “Things I Do” zal The Neon Skyline geen grote koerswijziging brengen.

“Things I Do” is weer zo’n heerlijk, dromerig klein popliedje waar Andy Shauf zich zo in bedreven heeft. Het pretentieloze nummer is voorbij voor je het door hebt, leunt op een simpele drum en gitaartokkel en het refrein zit na twee luisterbeurten vast in je hoofd. De zanger klinkt nog altijd even lijzig als vroeger, ook al zingt hij weer over hoe hij niets van meisjes snapt. Neen, sociaal capabel zijn zit er nog niet meteen in voor Shauf, die duidelijk nog steeds met zijn hoofd in de wolken leeft. Maar zelfs daar, tussen de nevelen, verliest hij nooit de Song uit het oog. Waar op The Party bepaalde nummers al wel eens meer verpakking dan inhoud waren, is dat op “Things I Do”  absoluut niet het geval. Het doet het beste vermoeden voor The Neon Skyline, uit op 24 januari.

recent

David Bowie :: EART HL I NG

Beste album ooit !

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

verwant

Andy Shauf :: Norm

Wat is liefde? God mag het weten en als...

Andy Shauf :: The Neon Skyline

Sommige artiesten nemen enkel genoegen met het luidste, indrukwekkendste,...

Andy Shauf :: 16 februari 2017, Botanique

Andy Shauf maakte vorig jaar met The Party de...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in