Mitski :: Geyser

Er beweegt wat in Mitski-land. Voor de filmsoundtrack van How To Talk To Girls At Parties leende Miyawaki al haar stem aan het nummer “Between The Breaths”, een samenwerking met Xiu Xiu die klinkt als een kruising tussen een bruistablet en een dansplaat voor in de ruimte. Om ons warm te maken voor haar vijfde album Be The Cowboy (augustus 2018) dropte ze eerder deze week “Geyser” als amuse-bouche.

Meer dan twee en een halve minuut tijd heeft deze langzaam aanzwellende slow burner niet nodig om op te stijgen. Een orgel, wat piano en een etherische zangstem leiden naar een energieke – jawel- eruptie van gitaren en percussie. Romantici die een radiovriendelijke liefdesballade menen te herkennen, zwijmelen best niet te ver weg. In een interview met NPR verduidelijkt Mitski dat een zin als “you’re the one I want” niet gericht is aan haar hartenlapje, maar verwijst naar haar passie voor het creëren van muziek. Een gladgeschaafde popsong is het evenmin: daarvoor ontbreekt het “Geyser” aan strofes en refreinen en bevat het kleine weerhaakjes zoals een plots opschrikkend storingsgeluid. Dit voorsmaakje is echter kort, bezwerend en opzwepend genoeg om te doen verlangen naar de zomer.

De bijhorende videoclip, minimalistisch en dramatisch tegelijkertijd, is er dan weer eentje voor liefhebbers van Theater Aan Zee.

http://www.mitski.com
Konkurrent

recent

David Bowie :: EART HL I NG

Beste album ooit !

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

verwant

Eindejaarslijstje 2022 van Matthieu Van Steenkiste

Raar jaar. Toen het begon, zaten we nog binnen,...

Mitski :: Laurel Hell

Jaren had ze getimmerd aan de weg, met Be...

End Of The Road 2019 :: Geen Brexit wegens Porsche Majeure

Het beste festival van Engeland. Het Walhalla van Enola's...

Mitksi :: 29 september 2018, Trix

No more misses rock girl. Zoveel was duidelijk voor...

Mitski :: Be The Cowboy

Wat deed u zoal op uw 27ste? Mitski Miyawaki...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in