GOODBYE 2017: Taylor Swift:: Look What You Made Me Do

Af en toe een luchtige pop plaat waarvan je de lyrics van een half uur ver voelt aankomen, waarom niet? Heel af en toe komt er zelfs een popnummer voorbij dat je verrast en waarvan je denkt “godverdomme, ja!”. En dat is net wat Taylor Swift klaarspeelde met “Look What You Made Me Do…”.

Wat in de eerste paar seconden klinkt als een standaard Taylor Swift nummer draait in geen tijd om tot een minimalistische baslijn met extreem gepolijste vocals. Niet alledaags in de pop, maar het werkt bewonderenswaardig wel. Zelfs het refrein, dat verrassend catchy blijkt te zijn, doet het enkel met de harde bas en de enorm ‘sexy’ klinkende Swift. Het nummer wordt dan ook nooit echt groot, doch grotesk qua sound en feeling.

Wie het voormalig countrysterretje volgt, weet dat Taylor het vaak hard te verduren krijgt in de media (en wie haar volledig niet volgt misschien nog beter). De zelfgeschreven teksten zitten dan ook vol met kleine steekjes – soms duidelijk, soms helemaal niet – naar de media, Kanye West of Katy Perry en natuurlijk voormalige lieven. Laat dit misschien zelfs de kracht zijn waarmee ze zich onderscheidt van de rest van het popwereldje.




Om afscheid te nemen van 2017 presenteert in december elke dag een enolamedewerker zijn of haar song van het jaar. De volledige lijst beluistert u hieronder.

https://www.facebook.com/TaylorSwift/

recent

David Bowie :: EART HL I NG

Beste album ooit !

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

verwant

Eindejaarslijstje 2022 van Philippe Nuyts

Globaal gezien wint elk jaar tegenwoordig een lelijkheidsprijs. De...

Taylor Swift :: Midnights

Wat maakt iemand tot de perfecte popster vandaag? Uitgaan...

Big Red Machine :: How Long Do You Think It’s Gonna Last?

How Long Do You Think It’s Gonna Last? is...

De 20 beste platen van 2020

Als er een god bestaat, dan was hij in...

Taylor Swift :: Evermore

Op het moment dat er zich een tweede golf...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in