Consouling Store opent op 5 april de deuren in Gent

Het Belgische label Consouling Sounds heeft zich de voorbij jaren regelmatig in de kijker gewerkt met albums uit het duistere spectrum van de rock-‘n-roll: grijze ambient, loodzware sludge- en postmetal en het betere drone-werk. Vanaf zaterdag 5 april komt daar ook een winkel-annex-koffieshop bij in Gent.

Het label heeft intussen een catalogus bij elkaar gekregen die best gezien mag worden. Naast cultfiguren uit de wereld van ambient en drones, zoals Thisquietarmy en Aidan Baker (en zijn massieve bas/drums-project Adoran), verscheen er ook werk van de Kortrijkse vaandeldragers Amenra en Syndrome (het machtige Now And Forever en ineens twee nieuwe split-releases), maar ook eigenzinnig metalwerk van te ontdekken bands als Royal Talons, Snailking en Sannhet, drone-black-sludge van Alkerdeel en Gnaw Their Tongues en het volledig op zichzelf staande Aderlating.

Nu worden de activiteiten echter uitgebreid met een Consouling Store. Een foto op de Facebook-pagina (allen daarheen om het vorderen van de werken op te volgen) vat samen waarvoor je er terecht kan: muziek kopen, mensen ontmoeten, koffie drinken, een snack binnenslaan, advies inwinnen (voor muzikanten) en (wie weet) muziek uitbrengen. Door jarenlange ervaring hebben de mensen er behoorlijk wat expertise opgebouwd, vastgesteld dat er heel wat talent rondloopt dat wat goede raad kan gebruiken, en beslist om er op deze manier iets mee te doen.

We hebben begrepen dat er ook heel wat meer in de platenrekken zal liggen dan de muziek uit eigen stal, allerhande lekkers dat de fijnproevers onder u kan interesseren. Klinkt veelbelovend? Nogal! De Consouling Store opent z’n deuren op zaterdag 5 april en is dagelijks open van 11u tot 19u (gesloten op woensdag & zondag). Adres: Baudelostraat 13, op een vinylworp van de Vrijdagmarkt. Reserveer ons alvast een plaatsje.

En geef nu toe: wat kan er in Godsnaam mis zijn met mensen die dit op de markt brengen?

http://www.consouling.be/releases.php
https://www.facebook.com/ConsoulingStore
Consouling Sounds

recent

David Bowie :: EART HL I NG

Beste album ooit !

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

verwant

Rock Werchter 2023 :: Een blije kleuter in een nieuwe speeltuin

Ligt het aan ons? Is Werchter het een beetje...

Eindejaarslijst 2022 van Jef De Ridder

Dit was voor mij geen jaar van de gitaar....

Dunk! Festival 2021 :: Een klets, net voorbij het gezicht

Het gezellige postrockfestival Dunk! was vorig jaar een van...

Roadburn Redux :: Online

15 april 2021

Wat kan een online festival nog bijdragen na een...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in