Geen wereldvrede voor Morrissey

Bij Enola waren de misschien wat voorbarige vreugdekreten over een nieuwe Tool nog maar net uitgestorven – de resten van het feestje werden uit de gordijnen geplukt – of er viel ook goed nieuws te rapen aan de andere zijde van het popspectrum. Morrissey liet namelijk net de titel van zijn nieuwe plaat los: World Peace Is None Of Your Business. De zomer van 2014 zal dus beginnen met een nieuwe Morrissey, zijn tiende soloplaat al.

Het album werd al min of meer aangekondigd in het begin van dit jaar, maar via de fansite TrueToYou.net kwamen we te weten dat er twaalf songs zouden opstaan en dat de productie in handen was van Joe Chiccarelli, die al achter de knoppen zat bij onder andere White Stripes, Christina Perri, The Killers en Counting Crows.

Het ziet er dus wat beter uit voor Mozzer na ietwat vijf magere jaren. Na het vorige Years Of Refusal ging het niet de goede kant uit met de gezondheid, bleken verkoopcijfers tegen te vallen, vond hij maar geen nieuw onderdak bij een platenfirma en moesten concerten afgezegd. Maar tijden veranderen, Bawb. De autobiografie bleek een commerciële voltreffer, een nieuw platencontract werd getekend, er blijkt een roman in de pijplijn te zitten en weldra vertrekt de voormalige Smith weer op toernee.

Of het album de moeite waard zal zijn kan u dus zelf beoordelen vanaf begin juli.

recent

David Bowie :: EART HL I NG

Beste album ooit !

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

verwant

Morrissey :: I Am Not A Dog On A Chain

Bring ‘em all in. Wie anders ook dan good...

Morrissey :: California Son

We zouden het nog maar eens over 's mans...

Johnny Marr :: 7 december 2018, Trix

Hij was de gitaarheld die The Smiths leven inblies,...

Johnny Marr :: Hi Hello

Nu Morrissey officieel zot is geworden, moeten we de...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in