Soundgarden komt terug

Rond de jaarwisseling heeft de band op hun vernieuwde website bekend gemaakt dat ze weer samen zullen gaan spelen in 2010.

En dat is eigenlijk ook alles wat er tot nu toe bekend is van deze reünie. Met de woorden “the 12 year break is over and school is back in session. Knights of the Soundtable ride again!” werd het afgelopen zaterdag aangekondigd, nadat zanger Chris Cornell hetzelfde al deed op zijn twitter-pagina klokslag 12 uur op 1 januari. Het hoe, wat en waar dat blijft nog even gissen.

In 1997 ging de band die bij het grote publiek vooral gekend is van het album Superunknown met daarop de singles “Spoonman” en “Black Hole Sun” uit elkaar, waarna Chris Cornell, Kim Thayil, Ben Shepherd en drummer Matt Cameron ieder hun eigen weg gingen. Chris Cornell kwam na zijn drugs en alcohol perikelen uiteindelijk met Audioslave en soloalbums terug – laten we zijn laatste solo euvel maar buiten beschouwing laten -, Ben Shepherd werkte met Mark Lanegan en Matt Cameron speelt sinds 1998 bij Pearl Jam. Afgelopen jaar speelden de bandleden zonder Cornell al weer eens samen als voorprogramma voor Tom Morello’s The Nightwatchmen, nu zijn ze dus echt weer bij elkaar.

Er gaan geruchten dat de heren op ’s werelds grootste festivals gaan spelen, of dat ook gaat lukken met het Pearl Jam schema voor 2010 in het achterhoofd is nog maar de vraag, tenzij het om een dubbele deal gaat natuurlijk.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

http://www.soundgardenworld.com
http://www.soundgardenworld.com

recent

David Bowie :: EART HL I NG

Beste album ooit !

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

verwant

Best Of: Chris Cornell

Geef toe: meestal zijn ze uw geld niet waard,...

Soundgarden :: Superunknown (1994)

Het zou altijd een commercieel succes zijn geworden. Als...

Soundgarden :: King Animal

Stel u even in uw kinderlijke fantasie een flink...

Na vijftien jaar stilte opnieuw Soundgarden

Soundgarden, een van de voornaamste rockbands die het levenslicht...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in