Lou Reed brengt ‘Metal Machine Music’ naar Domino 10

Voor onder de kerstboom zal het pak tickets voor Domino 2010 te laat zijn, maar zo net voor de jaarwisseling de eerste namen bekend maken van het festival dat jaarlijks de AB in het voorjaar aandoet laat ons smachten naar 2010. Lou Reed’s Metal Machine Trio, Daniel Johnston en zijn gelegenheids backing band The Beam Orchestra, 65DaysOfStatic en Autechre zijn een paar van de blikvangers op de affiche.

De ‘week’ van 9 tot 22 april opent de AB weer zijn deuren voor muziek die zijn weg nog niet gevonden heeft naar het grote publiek maar die het zeker wel verdient om gehoord te worden. Niet alleen Lou Reed’s Trio zal zijn uit 1975 stammende Metal Machine Music oppoetsen voor het Domino festival, ook Daniel Johnston – inclusief een expo en de docu The Devil And Daniel Johnston -, 65DaysOfStatic, Autechre, Didjit, Rob Hall, Russell Haswell, Mount Eerie, Tommigun en Tomàn geven acte de présence. En dan is er natuurlijk ook het ‘randvermaak’, zoals daar is de tentoonstelling over graphic design, een voor u op maat gemaakte platen/cd/dvd/boekenstand en exclusieve voorbeluister sessies.

De nu nog ontbrekende 26 andere acts zullen de komende weken bekend gemaakt worden. Al kunnen we een tipje van de sluier oplichten, aangezien Dan Le Sac Vs. Scroobius Pip via hun eigen website ook al bekend hebben gemaakt af te zullen reizen naar Brussel 13 april aanstaande.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

http://www.abconcerts.be/nl/projecten/p/detail/domino-10
http://www.abconcerts.be/nl/projecten/p/detail/domino-10

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Krijgt AB zijn eigen Le Guess Who?

Kurt Overbergh, artistiek directeur van de AB, heeft naar...

AB eert nieuw klassiek met Silence Is Sexy

Dat het Domino-festival dit jaar voor de laatste keer...

Domino 2011, en daarmee uit :: Vijftien jaar verhalen vertellen met moeilijke muziek

Veertien edities lang was het Dominofestival in de AB...

Allerlaatste editie Domino Festival

De koek is op. Er is alles uitgehaald wat...

Daniel Johnston en Joanna Newsom op Domino

Zo rond half april zal het volk dat buiten...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in