Geen New Order meer, wel Bad Lieutenant

Op 5 oktober verschijnt de eersteling van Bad Lieutenant. Dat is niet zomaar een nieuw groepje maar een zijproject van de New Orderleden Bernard Summer en Phil Cunningham. Toch wordt Never Cry Another Tear, zoals het debuut zal heten, geen doorslagje van de wettelijke erfgenaam van Joy Division. Logisch want anders zou het veel makkelijker (lees: lucratiever) zijn om gewoon een nieuw album van New Order op de mensheid los te laten.

”Er is een zekere contiuïteit tussen de muziek die ik in het verleden heb gemaakt maar deze keer is het erg verschillend”, zegt Bernard Summer over Bad Lieutenant. Met Stephen Morris (Joy Division en New Order) occasioneel aan de drums zal er volgens ons onvermijdelijk toch wat New Order doorschemeren in de nieuwe groep maar anderzijds is er ook een hoofdrol weggelegd voor iemand zonder verleden bij de voornoemde formatie uit Manchester. Het gaat om Jake Evans, een naar verluidt getalenteerde gitarist en zanger uit Macclesfield.

Verder doet ook Blur-bassist Alex James mee op enkele nummers van Never Cry Another Tear. Als we de promojongens mogen geloven, zal de hoofdmoot van de plaat bestaan uit gestroomlijnde gitaarmuziek uit de 21ste eeuw, ondersteund met wat toetsen en occasioneel een melodica. Binnen afzienbare tijd zal de tracklist wereldkundig worden gemaakt en er is ook sprake van een tournee. Op 21 september komt eerste single “Sink Or Swim” uit. Geduld is een schone deugd.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

http://www.myspace.com/badlieutenantmusic
http://www.myspace.com/badlieutenantmusic

recent

David Bowie :: EART HL I NG

Beste album ooit !

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

verwant

Enola Play EK Editie :: Dag 4 van de achtste finales

Sportieve knakkers als wij zijn op de redactie van...

Something must break :: leven en werk van Ian Curtis

Woensdag 21 mei 1980. Joy Division, de band rond...

Moaning :: Uneasy Laughter

Het Amerikaanse indierock-trio Moaning uit het zonnige Californië maakt...

New Order

14 oktober 2019Vorst Nationaal, Brussel

Amper drie en een halve maand na hun passage...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in