Sufjan Stevens lanceert nieuwe kerstsongs

Op 12 november liggen de nieuwe kerstsongs van singer-songwriter Sufjan Stevens in de rekken. Silver & Gold: Songs For Christmas is een compilatie van vijf EP’s die tussen 2006 en 2010 werden opgenomen. Naast Stevens zelf, zullen er ook bandleden van The National en Arcade Fire te horen zijn.

Zes jaar geleden verblijdde Sufjan Stevens de kerstperiode met zijn eerste Songs for Christmas. Een goeie vijf jaar later breidt hij er met zijn muzikale cohorten van onder andere The National en Arcade Fire een vervolg aan. De nieuwe plaat maakt een muzikale doortocht van sfeervolle kerstballades en folky renaissance tot psychedelische pop en ruwe garagerock. Muziekstijlen die even kleurrijk en uiteenlopend zijn als de kerstversiering. Met de nodige scheut verbeelding zie je de suikerfeeën en eenhoorns passeren. Maar dat is net wat Sufjans muzikale epos siert.

Wat oorspronkelijk bedoeld was als cadeau voor familie en vrienden, mondde uit tot gemixte kerstsongs voor het grote publiek (waarvoor dank). Sufjans eigentijdse versies van klassiekers zoals ‘O Come o Come Emmanuel’ geven een nieuwe betekenis aan het genre zelf. Net zoals bij de vorige Songs For Christmas bevat de box allerlei goodies waaronder stickers, foto’s, opplaktatoeages en papieren ornamenten.

Vanaf 12 november zal Silver & Gold digitaal en op cd beschikbaar zijn. Een gelimiteerde editie van 2000 vinylplaten verschijnt later dit jaar of begin 2013. Een voorsmaakje vind je hier.

http://music.sufjan.com/

recent

David Bowie :: EART HL I NG

Beste album ooit !

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

verwant

Make Christmas Great Again: essentiële kerstmuziekjes

Geef toe: meestal zijn ze uw aandacht niet waard,...

Sufjan Stevens :: The Ascension

The Ascension is een taaie, maar intrigerende plaat geworden....

Sufjan Stevens :: Video Game

Over exact een maand verschijnt nog zo’n pleister op...

Sufjan Stevens & Lowell Brams :: Aporia

Toen Sufjan Stevens in 2005 definitief doorbrak met het...

enola’s vijftig beste platen van de jaren ’10

Dit is het allerbeste wat het decennium heeft voortgebracht. Video...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in