Smashing Pumpkin(s) zonder drummer

The Smashing Pumpkins tellen sinds vrijdag 20 maart nog maar één origineel bandlid. Gitarist, frontman, singer-songwriter, en mede-oprichter Billy Corgan meldt het vertrek van drummer Jimmy Chamberlin, die al deel uitmaakte van de formatie vanaf de oprichting van de band in 1988. Nadat Corgan zijn drummer in 1996 al eens eerder uit de band gooide wegens zijn drugsverslaving, lijkt Chamberlin nu definitief de handdoek in de ring te gooien, maar deze keer echter zonder duidelijke reden. Enige troost voor de fans: Corgan zou wel onder dezelfde naam doorgaan met de band.

Chamberlin werkte sinds het ontstaan van de band in ’88 aan alle albums mee, maar was afwezig op Adore in 1998. Twee jaar eerder kondigde de band immers aan dat hun drummer uit de groep gegooid was naar aanleiding van een dramatisch incident op 11 juli ‘96. Keyboardist Jonathan Melvoin en Chamberlin namen die nacht een overdosis heroïne in een hotelkamer in New York, die Melvoin fataal werd. Chamberlin in rehab, en een nieuwe drummer en keyboardist voor The Pumkins om de Mellon Collie tour af te maken.

Corgan en Chamberlin herenigden in 2001 in Corgan’s nieuwe project, de alternatieve rockband Zwan. Na de release van wat hun eerste en enige album zou zijn, Mary Star Of The Sea in 2002, werd de groep nog geen jaar later al opgedoekt.

Corgan rept met geen woord over een nieuwe drummer, maar de laatste originele Pumpkin ziet de toekomst evenwel rooskleurig in met plannen om deze lente nog de studio in te duiken. De reacties van de fans liegen er echter niet om: zij willen een terugkeer van Chamberlin!

http://www.smashingpumpkins.com
http://www.myspace.com/smashingpumpkins
http://www.smashingpumpkins.com

recent

David Bowie :: EART HL I NG

Beste album ooit !

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

verwant

The Smashing Pumpkins

10 juni 2019Lotto Arena, Antwerpen

Zo passé dat we hun laatste album niet eens...

William Patrick Corgan :: Ogilala

Wat Mark Kozelek (Sun Kil Moon) op zijn 47ste...

Despite all my rage :: Smashing Pumpkins’ ‘Mellon Collie’ en het conflict als motor

Wie vooruit wil, heeft wrijving nodig. En dus zaaide...

The Smashing Pumpkins :: Monuments To An Elegy

Dat Billy Corgan nooit meer hetzelfde soort potten zal...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in