Matthew Herbert hoopt op Shakes bij het publiek

Matthew Herbert komt op 1 juni met The Shakes, zijn eerste echte nieuwe dance-plaat in negen jaar. Herbert en label Caroline laten voor de release elke song vergezeld worden door een kort filmpje, geregisseerd door Herbert zelf.

Voor de clips kreeg Herbert ook hulp van artiest en cinematograaf Margaret Salmon. Op 1 juni zullen alle tracks en bijhorende filmpjes op hun stream staan. Vandaag is enkel nog maar de song “Middle” uitgebracht.

The Shakes is Matthews eerste album onder naam HERBERT sinds het donkere, orkestrale disco-achtige Scale uit 2005. Het handelt over persoonlijke onderwerpen als het opvoeden van jonge kinderen in deze “ongelofelijke onstabiele wereld” Volgens Herbert biedt de plaat troost en helpt zijn muziek de alledaagse worstelingen te overwinnen. Zelf noemt hij het graag “een verzameling van elektronische muziek voor de ziel”. “In het begin schreef ik omdat het kon, omdat het leuk was”, zegt Herbert. “Tegenwoordig zit er meer achter en wil ik troost en comfort bieden voor wie dat nodig heeft.”

Zoals altijd maakt Matthew Herbert weer gebruik van eenvoudige, pure geluiden als onderdeel van zijn soundscapes. Deze keer gaat hij voor gebruikte kogels die hij via eBay verzamelde. Het album zal verkrijgbaar zijn als cd, vinyl en digitale download. De cd en vinyl zullen overigens ook enkele bonus remixes en een downloadcard bevatten.

The Shakes:

  1. Battle
  2. Middle
  3. Strong
  4. Smart
  5. Stop
  6. Ones
  7. Bed
  8. Know
  9. Safety
  10. Silence
  11. Warm
  12. Peak

Bekijk hieronder “Middle”, de eerste single van The Shakes

http://matthewherbert.com/

recent

David Bowie :: EART HL I NG

Beste album ooit !

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

verwant

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in