Frances Bean Cobain stapt in de voetsporen van haar vader

Neen, ze heeft gelukkig geen zelfmoord gepleegd, maar Frances Bean Cobain gaat wel dat andere ding doen waar haar vader zo bekend om was; zingen.

De 17 jarige dochter van Kurt Cobain zal te horen zijn op het debuutalbum van het Amerikaanse duo Evelyn Evelyn. Samen met onder andere My Chemical Romance-frontman Gerard Way en Weird Al Yankovic zal ze haar stem verlenen aan het nummer “My Space”. Laten we hopen dat ze haar vader niet helemaal volgt in zijn te korte carrière.

Frances Bean heeft het van geen vreemden; naast haar vader is ook haar moeder actief in de muziekwereld. Courtney Love was al jaren actief in de band Hole, maar zette dat project stop. Vorige maand kondigde ze echter een reünie van de ophefmakende band aan.

Evelyn Evelyn is een project van ex-Dresden Dolls Amanda Palmer samen met Jason Webley. Palmer staat bekend om haar vreemde en theatrale ideëen, maar dit is wel het gekste tot nu toe. Evelyn Evelyn zou een siamese tweeling zijn, ontdekt door Palmer, die samen gitaar, ukelele, piano, accordeon en drums spelen op de plaat. Met de geschiedenis van Palmer in het achterhoofd, kunnen we eigenlijk met vrij grote zekerheid zeggen dat de tweeling eigenlijk Palmer en Webley zelf zijn.

Op het nummer “My Space” spelen naast eerder vernoemde gaststemmen ook Tegan & Sara, Neil Gaiman en Andrew W.K. mee. Op 30 maart zal hun debuutalbum in de rekken liggen en op 4 mei staan ze in de Arenbergschouwburg in Antwerpen.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

http://www.myspace.com/evelynevelyn

recent

David Bowie :: EART HL I NG

Beste album ooit !

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

verwant

The Dresden Dolls kondigt reünie aan met theaterstukje

In 2008 kondigde de band The Dresden Dolls aan...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in