WITVROUW :: Much Closer

Jazz, funk en afrobeat voeren de boventoon in de dansbare single 'Much Closer' van WITVROUW.

Wat is een goed verhaal zonder verlangen? Niet veel, want zonder verlangen zou er immers niets in beweging komen. Het is de emotie die alles dicht bij elkaar brengt en die de heren van WITVROUW bezingen in hun nieuwe single “Much Closer”.

I need to feel your desire / to get into the flow’ Die flow hebben Simon Witvrouw, Joachim Saerens, Dre Pallemaerts en Bart Borremans bij WITVROUW alvast gevonden. Alle vier verdien(d)en ze hun strepen bij goed volk als Selah Sue, Novastar, Melanie de Blasio en Naima Joris. Gooi zulke muzikale projecten in de blender en je eindigt gegarandeerd met een shake van popmelodieën, geïnjecteerd met jazzinvloeden en de vrijheid om te improviseren.

Ze weten als geen ander dat ‘dansen de verticale uiting is van een horizontaal verlangen’ en gooien in “Much Closer” alle wapens in de strijd om hun doel te bereiken: ‘I just want to get closer to you’ Drums denderen gestaag voort, ze roffelen af en toe als je hartenklop na een schalkse knipoog van je beminde en de trompetten blazen jubelend. De spontane interactie tussen alle elementen geeft een frisse afrobeat die werkt op de dansvloer – de vrijdagse doorsnede in het venndiagram van de week waar verschillende levens spontaan dicht tegen elkaar aan gaan schurken – maar die evenzeer heel persoonlijk aanvoelt, als een zoektocht om dichter bij jezelf te komen. “Much Closer” mengt jubelen en introspectie in gelijke delen – net als het leven, quoi.

Het debuut van WITVROUW verschijnt op 28 oktober.

Beeld:
Johan Vanonckelen

recent

David Bowie :: EART HL I NG

Beste album ooit !

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

verwant

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in