#So2020: Horse Lords :: Fanfare for Effective Freedom

De manische trance van Horse Lords: een triple shot espresso, goed voor grootstadsopwinding, verwijde pupillen en plots opduikende neuroses.

Sinds we Horse Lords uit Baltimore aan het werk zagen op het legendarische Moers Festival in 2018 zijn we in de ban van deze eigenzinnigaards, die de raakvlakken tussen tussen hooggespannen instrumentale gitaarrock, hypnotiserend minimalisme en exotische tradities opzoeken en binnenstebuiten keren.

Door de microtonale melodieën leunen ze soms aan bij de Karnatische wereld, door de vreemde stemmingen duiken referenties als Branca en Sonic Youth op, of Bill Orcutt en Chris Forsyth, en met die pure trance lijken ze rechtstreeks uit de Sahara overgewaaid te komen. Complexe weefwerken als “Fanfare for Effective Freedom”, dat hun recentste album The Common Task op gang brengt, combineren Afro-getinte, polyritmische hoogstandjes met kraut motorik en een zinderende, elektrische lading. Het mooist van al daarbij is dat deze pocketsymfonieën, die soms het resultaat lijken van dagenlange, architectonische verfijning, tegelijkertijd een immens dwingende kracht hebben. Het zijn even cerebrale als fysieke oefeningen in spanningsopbouw en -behoud, extase via genadeloos aangehouden, roterende patronen en manische snarengeselingen. Songs als triple shot espressos, goed voor grootstadsopwinding, verwijde pupillen en plots opduikende neuroses.

Beeld:
Cameron Kelly/ISSUE Project Room

recent

David Bowie :: EART HL I NG

Beste album ooit !

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

verwant

Horse Lords :: The Common Task

Horse Lords uit Baltimore schuimt al een paar jaar...

Moers Festival :: 20 mei 2018, Moers (D)

Sinds mensenheugenis vindt rond Pinksteren het Moers Festival plaats,...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in