Pet Shop Boys :: Give Stupidity A Chance

Nog vijftig dagen, drieëntwintig uur en tweeëndertig minuten (op het moment van schrijven) en de hele Brexit ontploft Albion eindelijk in het gezicht. Pet Shop Boys ziet de bui al hangen, en rekent in het venijnige “Give Stupidity A Chance” af met de hele lafhartige Brexiteersklasse.

“I’m With Stupid” ging het dertien jaar geleden nog, toen Neil Tennant en Nick Lowe de vloer aanveegden met George W. Bush en poedel Tony Blair, vandaag gaat het – Michael Gove’s “People are sick of experts” indachtig voor een bijtend “Give Stupidy A Chance”. “Intelligent people have had their say / It’s time for the foolish to show the way”, en weg zijn we voor een feestelijke, bijna triomfantelijke ode aan de ridicule stupiditeit die Brexit heet. Over een minimale synthlijn en statig voortschrijdende beat is het aan Tennant om met zijn zanglijn het vuur aan de lont te steken, waarna in het refrein alle registers open mogen op klassieke Pet Shop Boyswijze. “Let’s lead this place a merry dance / Let’s give stupidity a chance”. Het wordt nog lachen na 29 maart wanneer dit op nummer 1 staat in de charts.

Voor wie er niet genoeg van krijgt: “Let’s Give Stupidity A Chance” is het eerste nummer van de nieuwe EP Agenda die vrijdag online te beluisteren valt. Woensdag was er al “On Social Media”, vandaag het stampende discobroertje “What Are We Going To Do About The Rich?”, en morgen volgt een laatste. Op zich allemaal een play waard, maar volgens onze aandeelhouders is dit meer dan genoeg Pet Shop Boys voor deze week.

recent

David Bowie :: EART HL I NG

Beste album ooit !

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

verwant

Pet Shop Boys

17 mei 2022Vorst Nationaal, Brussel

Mei is nog altijd inhaalmaand, want ook deze greatest...

Pet Shop Boys :: Hotspot

Het te verkopen citaat van de interviewronde is "Akoestische...

Goldfrapp + Pet Shop Boys :: 15 augustus 2017, Brussels Summer Festival

In alle stilte heeft Brussels Summer Festival zich opgeworpen...

Pet Shop Boys naar Brussels Summer Festival

Brussels Summer Festival heeft het startschot voor de volgende...

Pet Shop Boys :: 28 november 2016, 013 (Tilburg)

Helemaal de kitsch schuwen zal Pet Shop Boys nooit...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in