Pet Shop Boys naar Brussels Summer Festival

Brussels Summer Festival heeft het startschot voor de volgende uitgave gegeven. Met gepaste trots kondigen de organisatoren aan dat de affiche ook dit jaar tot aan de rand gevuld wordt met internationale supersterren, mooie ontdekkingen en fantastische verrassingen. Eentje daarvan zijn alvast de Pet Shop Boys.

Al vanaf ‘West End Girls’ – de iconische debuutsingle uit ’84- blijven Neil Tennant en Chris Lowe zichzelf voortdurend heruitvinden. Super, zoals zowel de nieuwe cd als de huidige wereldtournee heet, zet die traditie verder. Het is opnieuw een even vernieuwend als oogverblindend spektakel, en Brussels Summer Festival krijgt de exclusiviteit voor België.

De regie voor de Super Tour rust op de sterke schouders van de Britse Es Devlin, die eerder verantwoordelijk was voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Rio, en daarnaast naam maakte als dramaturge bij de jongste tournees van –ondermeer- Kanye West, U2 en Lady Gaga.

De choreografie is in handen van Lynne Page, en de muzikale arrangementen dragen de handtekening van Stuart Price (Madonna, Kylie Minogue), die ook als producer meewerkte aan Super. In het hart van deze concertreeks zitten de songs uit de nieuwe plaat, maar die worden uiteraard vergezeld door al de hits die van de Pet Shop Boys de voorbije dertig jaar zo’n tijdloze band hebben gemaakt. Het zou wat flauw zijn om meteen de hele setlist prijs te geven, maar laat ons zeggen dat “West End Girls”, “It’s a Sin”, “Left To My Own Devices”, “Always On My Mind” en “Go West” alvast hun opwachting zullen maken. Pet Shop Boys –die net nog een NME Award voor hun hele carrière in ontvangst mochten nemen- zijn erg selectief als het op optredens aankomt, en concerten in België zijn een zeldzaamheid. Kortom: Brussels Summer Festival 2017 had zich geen beter slotconcert kunnen dromen.

Brussels Summer Festival vindt plaats van 6 t/m 15 augustus. Info en tickets: www.bsf.be.

http://www.bsf.be

recent

David Bowie :: EART HL I NG

Beste album ooit !

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

verwant

Pet Shop Boys

17 mei 2022Vorst Nationaal, Brussel

Mei is nog altijd inhaalmaand, want ook deze greatest...

Pet Shop Boys :: Hotspot

Het te verkopen citaat van de interviewronde is "Akoestische...

Pet Shop Boys :: Give Stupidity A Chance

Nog vijftig dagen, drieëntwintig uur en tweeëndertig minuten (op...

Goldfrapp + Pet Shop Boys :: 15 augustus 2017, Brussels Summer Festival

In alle stilte heeft Brussels Summer Festival zich opgeworpen...

Pet Shop Boys :: 28 november 2016, 013 (Tilburg)

Helemaal de kitsch schuwen zal Pet Shop Boys nooit...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in