Viet Cong verandert van naam

De groepsnaam mocht dan perfect passen bij de gewelddadige post-punk van hun in januari verschenen titelloze debuutplaat, Viet Cong heeft na een lawine van kritiek dan toch besloten om een naamsverandering te ondergaan.

Dankzij een uitstekend album en een verschroeiende livereputatie hebben Matt Flegel, Mike Wallace, Scott Munro en Daniel Christiansen op korte tijd een plaatsje veroverd aan het firmament der rauwe, compromisloze rock. Hun aan de Vietnamoorlog refererende bandnaam heeft hen de voorbije maanden echter ook heel wat negatieve aandacht opgeleverd. Hoewel de groepsleden niet veel waarde hechten aan onlinekritiek, hebben een aantal gesprekken met mensen uit de Vietnamese gemeenschap hen naar eigen zeggen nu tot inkeer gebracht.

“Kunst en muziek staan in het teken van creatieve expressie. Dat gezegd zijnde, onze groepsnaam is geen zaak waarvoor wij willen strijden. Het is niet de essentie van onze band,” klinkt het op de Facebookpagina van de Canadezen. Onder welke naam ze hun volgende plaat zullen uitbrengen, moet evenwel nog beslist worden.

https://www.facebook.com/VietCongtheband/

recent

David Bowie :: EART HL I NG

Beste album ooit !

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

verwant

Preoccupations :: ”Karma is: twee dagen kotsen en schijten”

Alles of niets. Zo gaat ¨Preoccupations, de band die...

Viet Cong :: 17 februari 2015, De Kreun

In januari brachten vier Canadezen met voorkeur voor donkere,...

Viet Cong :: Viet Cong

Volgens Matt Flegel, frontman van Viet Cong, is er...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in