Duizendpoot VV Brown maakt stripalbum

De debuutplaat Travelling Like The Light van Vanessa Brown – geen familie van – werd afgelopen week eindelijk ook in Europa uitgebracht nadat ze in Groot Brittannië het volk vorig jaar al aan haar voeten kreeg. Nu komt ze af met haar eerste beeldroman City of Abacus.

Voordat VV – haar pseudoniem is Geeki – doorbrak als zangeres schreef ze al nummers voor andere artiesten, werd ze als model gecontracteerd en kwam ze op de proppen met een eigen vintage kledinglijn. Nadat ze met David Allain samenwerkte voor de video van debuutsingle “Crying Blood”, besloten de twee de collaboratie voort te zetten door het maken van een serie comics – een passie die ze beiden bleken te delen – die resulteerde in City of Abacus. Een stripverhaal waarin duidelijk wordt gemaakt dat de vrijheid om je eigen keuzes te maken en creatief te blijven een groot goed is.

De proefdruk van een gedeelte uit het boek werd eind vorig jaar al speciaal voor een charity uitgebracht, maar vandaag is er dan de officiële release van het eerste deel “MX41” van City of Abacus. Waarvoor ze behalve met David Allain ook samenwerkte met vormgeefster Emma Price. Mocht U deze maand nog in de Britse hoofdstad zijn dan kunt U de expositie rondom het boek nog in in het hippe Shoreditch (Book Club) bekijken tot 29 mei. En anders is er altijd nog de site of een ouderwets telraam.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

http://vvbrown.com/
http://www.thecityofabacus.com/
http://vvbrown.com/

recent

David Bowie :: EART HL I NG

Beste album ooit !

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

verwant

V. V. Brown :: Travelling Like The Light

Ha, maar kijk eens aan! Negen maanden na de...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in