Carl Barât heeft solodebuut klaar

Soms moeten wij even op ons uurwerk kijken om te weten hoe oud we ook weer zijn. Zo ook wanneer de naam van Carl Barât valt. “Oh ja, die andere van The Libertines,” gaat het dan, en ook wel: “Waar is de tijd?!” Welnu, die andere ván heeft een soloplaat opgenomen en hij gaat die dit jaar nog uitbrengen ook.

“Het wordt nooit meer zoals The Libertines.” Dat is wat wíj dachten toen de band er na haar tweede plaat mee ophield. En het werd inderdaad nooit meer zoals The Libertines, Doherty’s Babyshambles en Barât’s Dirty Pretty Things ten spijt. Alsof de heren dat zelf ook wel aanvoelden bracht die met het hoedje op zijn hoofd vorig jaar al een soloplaat uit, nu doet die met het hoedje op zijn naam hetzelfde.

En net als Doherty, die vorig jaar met Grace/Wastelands enigszins de ‘beschaafde’ tour opging, zou ook Barât op zijn solodebuut een muzikale ommezwaai maken. “It’s kind of naked, kind of stripped down. It’s more piano based,” aldus de man zelf. En – eens silly, altijd silly: “It’s a bit older – like myself really.”

Veel meer informatie omtrent Barât’s soloplaat is voorlopig niet bekend, maar ondanks de voortdurend aangewakkerde geruchten lijkt een nieuwe samenwerking met Doherty nu echt wel voor een tijd van de baan. Ergens best jammer, want de combinatie zorgde destijds echt voor vuur (al heeft Doherty ook met Babyshambles zo zijn momenten en kunnen we Barât’s plaat voorlopig nog niet beoordelen). Maar u kan het ook van de andere kant bekijken: als de kemphanen niet samenwerken zijn er weer enkele bodyguards die zich op andere zaken kunnen concentreren.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

http://www.myspace.com/dirtyprettythingsofficial
http://www.myspace.com/dirtyprettythingsofficial

recent

David Bowie :: EART HL I NG

Beste album ooit !

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

verwant

Pete Doherty & The Puta Madres :: Who’s Been Having You Over

Ah, Pete Doherty. Moest u ons vragen hem als...

Pete Doherty :: Hamburg Demonstrations

Pete Doherty bulkt van het talent, schudt de ene...

The Libertines :: Anthems For Doomed Youth

Te vaak gebeurde het in het verleden: een beloftevolle...

DIT WAS 2010 :: Carl Barât :: ”Ik neem aan dat we uiteindelijk allemaal bedrogen worden”

De hele maand december blikt goddeau.com terug op het...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in