Ogen én oren gespitst voor Karen Elson

Het is een spijtige zaak, maar als actrices of fotomodellen beginnen te zingen staan vaak vooral de ogen gespitst. Karen Elson is zo’n fotomodel en ook zij stort zich nu op de muziek. Of nee, da’s niet waar: ze zong ook al bij het cabaretgezelschap The Citizen Band. Maar met The Ghost Who Walks lanceert ze nu wel haar solocarrière.

Mooie meisjes die willen zingen worden niet zelden om andere kwaliteiten geprezen. Neem Carla Bruni die ook altijd tegen vooroordelen heeft moeten vechten voor ze min of meer serieus genomen werd. Karen Elson heeft echter dat streepje voor dat ze niet helemaal van nul begint (ze zong ook al samen met Cat Power op een Gainsbourg tribute-album) en dat ze getrouwd is met ene Jack White. Die nobele onbekende is tevens de producer van The Ghost Who Walks, een plaat die elf eigen composities bevat plus één cover van één van haar Citiens Bandcollega Rachel Garniez.

Geen White Stripesinvloeden te bespeuren trouwens, als we de akoestische titeltrack op de MySpace beluisteren. Wel Elson’s slepende stem – wij dachten meteen aan Jessica Lea Mayfield – en haar folky gitaarspel. Mooiemeisjesmuziek, right?

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

www.karenelson.com
www.karenelson.com

recent

David Bowie :: EART HL I NG

Beste album ooit !

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

verwant

Karen Elson

Slideshow Karen Elson ...

Karen Elson :: The Ghost Who Walks

Geen ronkende kettingzagen of wild om zich heen maaiende...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in