Les Nuits Botanique vieren kwarteeuw

Dit jaar viert het Brusselse indoorfestival Les Nuits Botanique zijn kwarteeuw bestaan. Met zijn goed gevulde en eclectische affiche probeert de muzikale tiendaagse ook dit jaar weer een breed publiek aan te spreken.

Verspreid over vier podia, inclusief het iets verderop gelegen Koninklijk Circus, zullen meer als honderd groepen tussen 6 en 16 mei ten dans spelen. Naar aloude traditie zal de affiche ook dit jaar weer enorm gevarieerd zijn. Op deze manier proberen de organisatoren het eclectische karakter van het muzieklandschap te weerspiegelen. Enkele namen op de affiche zijn Bonobo, The Great Lake Swimmers, Soy Un Caballo, Get Well Soon, Das Pop, Andrew Bird en Au Revoir Simone. Hoewel men de nadruk probeert te leggen op jongere muziek staan er ook enkele oudere namen op de affiche. Zo treedt onder meer Jane Birkin op, die in 1969 samen met Serge Gainsbourg “Je T’ Aime Moi Non Plus” naar de hoogste regionen van de hitparades kreunde. Op 14 mei zorgt de Malinese Kora-virtuoos Toumani Diabaté voor een vleugje wereldmuziek. De optredens van Bat For Lashes en Beirut zijn helaas hopeloos uitverkocht.

De organisatoren proberen bovendien niet alleen buitenlands talent naar hier te halen, ook Belgische groepen krijgen een kans zich aan het grote publiek voor te stellen. Op 13 mei organiseert men zelfs een heuse Nuit Belge met onder meer optredens van Daan, The Bony King of Nowhere en The Experimental Tropic Blues Band. De volledige affiche kan je het best raadplegen op de website van Le Botanique waar de laatste wijzigingen toegevoegd worden. (www.botanique.be)

http://www.botanique.be
http://www.botanique.be

recent

David Bowie :: EART HL I NG

Beste album ooit !

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

verwant

Les Nuits: Hater + Lucy Dacus + Ought :: 2 mei 2018, Botanique

Les Nuits zouden we eigenlijk niet meer hoeven voor...

The Ting Tings + Bikinians

Meer The Ting Tings HIER Meer Bikinians HIER ...

Mondjesmaat worden namen Les Nuits Botanique vrijgegeven

Het is moeilijk voor te stellen met dit weer...

Archie Bronson Outfit + Peggy Sue

Botanique, Brussel, 7 mei 2010 Les Nuits Botanique staan ieder...

FESTIVALPARCOURS :: Les Nuits Botanique 2010 :: De andere kant van de Belgische rock

De eerste echt warme dagen zijn net achter de...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in