Nu-Rave is dead

Althans voor Klaxons toch want die bewandelen in ieder geval bredere muzikale paden zo bleek gisteren bij een showcase van hun nieuwe nummers in Londen.

Het rumoer begon afgelopen zondag toen de heren in een MySpace bulletin lieten weten dat ze een intiem optreden zouden doen in Madame JoJo’s tijdens de wekelijkse White Heat avond -waar het ooit allemaal voor Klaxons begon- . Van gastenlijsten zou er geen sprake zijn -al kunnen wij ons niet voorstellen dat een Mark Ronson, Erol Alkan of Anthony Rossomando in een ‘queue’ moesten staan- en dus stonden fans gisteravond in het besneeuwde Londen urenlang in de rij.

Sinds de Klaxons doorbraken met het album Myths Of The Near Future en in 2007 de Mercury Prize wonnen wordt het ook wel langzaamaan tijd voor een nieuwe plaat want zoals ze zelf al zongen “It’s Not Over Yet”. Of dat zo gaat zijn moet nog blijken want twee nieuwe nummers “Moonhead” en “Valley Of The Calm Trees”waren al eerder te horen tijdens concerten en lagen toch wel erg in het verlengde van Myths Of The Near Future. Het andere nieuwe materiaal dat gisteren gespeeld werd was “Imaginary” en ”Silver Forest”. Volgens producer James Ford – U weet wel de helft van Simian Mobile Disco en ook producer/drummer van de Last Shadow Puppets- gaat het nieuwe album een ietwat andere richting uit, zal het volwassener klinken maar blijft het wel om melodie en vocalen gaan want dat is toch wel Klaxons sterke punt en dit was gisteren alvast te horen in een strakke live set.

Één ding is overigens niet veranderd bij de band, de kleding. Weg van de fluokleuren dat wel maar die hebben plaats gemaakt voor maillots, tutu’s en een rokkostuum. Eens zien of die grandeur ook in het nieuwe album zal terugkomen.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

http://www.klaxons.net
http://myspace.com/klaxons
http://www.klaxons.net

recent

David Bowie :: EART HL I NG

Beste album ooit !

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

verwant

Klaxons :: Love Frequency

Van rockband steeds meer evolueren naar dance-act: Soulwax deed...

Dour pakt uit met Klaxons, Little Dragon en 20 andere acts

Dour Festival verstevigt vanavond zijn programma met niet minder...

DOUR 2011 :: Klaxons, vrijdag 15 juli, Club Circuit Marquee

De verwachtingen waren zo laag dat we gewoonweg hoopten...

Klaxons :: Surfing the Void

Universal, 2010. Klaxons, u kent hen nog wel. In 2007...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in