The Slow Show :: Builder Boy

‘I promise there’ll be better days / they’ll be on their way’ Het lijken vaak loze woorden als de diepte wenkt, maar God, wat slaagt The Slow Show er in zijn nieuwe single in om het geloofwaardig te doen klinken.

Nu al een nieuwe Slow Show? Jawel. Nauwelijks anderhalf jaar na Still Life zal Subtle Love in het winkelrek alfabetisch volgen. Noem het ‘The Not So Slow Show’, al blijft het tempo van deze tweede single als gewoonlijk aan de trage kant. Je krijgt iemand dan ook niet aan recordsnelheid uit een depressie – dit is geen Titan-reddingsactie.

‘Look out boy it’s on the way / I know you’re not feeling great / help will come it’s on the way’, zingt Rob Goodwin, en zoals altijd voelt het alsof hij je persoonlijk uit je eigen put zou willen praten. Producer Joshua Burnside kent de sterktes van The Slow Show duidelijk, en laat hen als ondersteuning doen wat ze zo goed kunnen: een melodie uitbouwen tot ze je plots onverhoeds troostend in de armen trekt. We zijn aan dat citaat uit het begin, en net als in dat onverslijtbare “Breaks Today” gebeurt er iets magisch dat een klein beetje licht in de duisternis laat schijnen.

The Not So Slow Show? Integendeel. The Slow Show durft eindelijk opnieuw zichzelf zijn.

PiaS

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

The Slow Show :: Subtle Love

Eigenlijk had The Slow Shows daags na verschijnen van...

Eindejaarslijstje 2022 van Matthieu Van Steenkiste

Raar jaar. Toen het begon, zaten we nog binnen,...

The Slow Show

"Al die tijd dat het niet kon, snakten we...

The Slow Show

The Slow Show :: Still Life

Album nummer vier, en ondertussen is The Slow Show...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in