Rock Am Ring 2023

Het is weer bijna zover: Rock Am Ring 2023 komt eraan!

Het jaarlijkse festival dat plaatsvindt op het Nürburgring racecircuit in Duitsland zal dit jaar doorgaan van 2 juni tot en met 4 juni. Het festival heeft jaarlijks een line-up van de beste rockbands ter wereld en dit jaar zal weer geen uitzondering zijn. De meest opvallende band die zal optreden tijdens het festival, is ongetwijfeld de Foo Fighters. De band kondigde onlangs aan toch door te gaan na het overlijden van hun legendarische drummer Taylor Hawkins. Hun passage op Rock Am Ring zal de eerste zijn op Europese bodem (en tweede wereldwijd, ze passeren Boston op 27 mei) met een nieuwe drummer – al is het er momenteel nog het raden naar wie er op dat krukje plaats zal mogen nemen.

Limp Bizkit, de controversiële band uit Florida – you love or hate ‘em – is weer van de partij en zal ongetwijfeld menig man en vrouw entertainen met songs als “Break Stuff” en “Rollin'”. Geen fan? Ga gerust de Amerikaanse posthardcore band Touché Amoré eens checken!

En vergeet ook zeker niet het thuisfront te steunen! Brutus warmt als derde band de Orbit Stage op. Godzijdank voor Nothing But Thieves en Grunge goden Incubus want voor de rest valt er op dag 2 niet zoveel te beleven aan de main stage. Gelukkig maken de andere podia dat zeker dubbel en dwars goed met bands zoals Gojira, Papa Roach, Halestorm, Evanescence of nieuw en jong geweld genaamd Nova Twins.

De Rock Am Ring mainstage afsluiten doen we met een Duitse knaller Die Toten Hosen. Minder bekend voor ons Belgen, maar daarom niet minder sfeervol. De punkband uit Düsseldorf deed in 2019 al de gronden van Nürburg daveren. Tijd om te bekomen zal er echter niet zijn. Bring Me The Horizon zal daarna het festival officieel afsluiten. Nog even headbangen en meebrullen met nummers als “Throne”, “Can You Feel My Heart” en misschien een nieuw album? De boys uit Sheffield losten onlangs hun nieuwe single “LosT”.

Tickets voor Rock am Ring zijn nog steeds beschikbaar.

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Foo Fighters :: But Here We Are

De hardste Foo Fighters was de eerste plaat, en...

Architects

Arch Enemy

Vorig artikel
Volgend artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in