Killer Mike ft. El-P and thankugoodsir :: Don’t Let the Devil

Killer Mike bidt voor uw communiezieltje op zijn prima nieuwe single "Don't Let the Devil".

Hoe lang is het geleden dat u nog eens te biecht bent gegaan? Killer Mike steekt met “Don’t Let the Devil” vanop de kansel een donderpreek af om ons te confronteren met onze zonden.

“Als muziekcritici iets zouden weten over rapmuziek, dan zou Killer Mike al lang platinum platen hebben.” Dat zijn niet onze woorden, maar die van ene Kendrick Lamar op zijn album To Pimp a Butterfly. De man heeft een punt. Killer Mike is al sinds de millenniumwissel actief in de rapbusiness en werd steeds hoog ingeschat door collega’s, maar commercieel succes was hem nooit gegund. Het is dan ook al van 2012 geleden dat hij met R.A.P. Music zijn laatste soloalbum uitbracht. Dat werd geproduceerd door El-P en werd het begin van de Run The Jewels-broederschap die intussen al vier albums – en veel belangrijker: de erkenning en bekendheid bij een groter publiek – heeft gebaard.

Mike verdient het om door een groot publiek gehoord te worden. Hij rapt niet (alleen) over geld en succes, maar is vooral een genuanceerd denker met goed gefundeerde meningen over belangrijke sociale issues en genuanceerde zelfreflectie.

Zo ook in zijn nieuwe single “Don’t Let The Devil”. Over een klassieke beat met gospelsamples verhalen Mike en z’n maatje El-P over alle verlokking van de duivel waaraan mensen als zij zelf zich kunnen laten vangen. Terwijl de wereld in brand staat en er zovele problemen aan te pakken zijn, zijn de mensen enkel geïnteresseerd in hun eigen geluk en streven ze enkel genot na: ‘They say Mississippi burning, I’m sipping syrup, eating sherbert / watch the world go to hell while I’m laughing saying its perfect.’ Helemaal in de staart herhaalt Mike nog eens waar deze preek juist over gaat: ‘Keep killin’ the Devil / cause he’s winning’.

Michael, het nieuwe album, verschijnt in juni.

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

De 20 beste platen van 2020

Als er een god bestaat, dan was hij in...

Eindejaarslijstje 2020 van Jef De Ridder

2020 kwam muzikaal voor mij traag op gang, maar...

Run The Jewels :: RTJ4

Hell yeah! Het was lang wachten na hun vorige...

Run The Jewels :: The Yankee And The Brave

Dankzij coronavirus je lentekuis aan het doen? Dan kan...

DJ Shadow :: Our Pathetic Age

Een samplekunstenaar is haast per definitie een professioneel nostalgicus,...
Vorig artikel
Volgend artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in