Temple Davis :: Cataract

Wie ondanks Tournée Minerale vanavond toch wazig de dansvloer op wil, kan luisteren naar "Cataract", de nieuwe single van de Antwerpse producer Temple Davis.

Ogen dicht en dansen maar op “Cataract”, de nieuwe single van Antwerpenaar Temple Davis.

Cataract (de aandoening) kan leiden tot vertroebeling van het zicht, met in het ergste geval blindheid tot gevolg : ‘blinded to the current to come’. Het doet al makkelijk denken aan de situatie van de voorbije drie jaren waarbij mensen, verblind door het eigen gelijk,  datgene wat écht belangrijk was niet zagen komen. Klasseer dit echter gerust onder speculatie: producer Temple Davis is zo slim om zijn teksten vaag genoeg te houden zodat je erin kan lezen wat je wil.

“Cataract” (de single dan) laat Davis doen waar hij zich in heeft bekwaamd sinds hij enkele jaren geleden de gitaar verruilde voor Ableton: sfeervolle elektronische klanktapijten weven, waarin uit een initiële waas gaandeweg telkens nieuwe dingen ontwaard kunnen worden. De beat, die aanvankelijk klopt als een kale hartslag, wordt laagje voor laagje aangevuld met extra’s als synthesizerdrones die aardig moduleren en de vervormde stem van de producer. Op het moment dat het allemaal wat gezellig wordt, komen daar ook nog redelijk onverwacht Zillion-waardige synthpriemen bij – ma non troppo. Eerst voelt het als een bizarre combinatie, maar het wérkt wel en naar het einde toe wordt de weg naar de dansvloer opengelegd.

Van wazig naar de dansvloer? Dat klinkt als een geslaagde vrijdagavond. Bring it on.

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in