Belle & Sebastian :: I Don’t Know What You See In Me

We fluisteren het soms in het oor van ons lief, zij lacht dan eens lief. Belle & Sebastian maakten er een song van. En wat voor een. “I Don’t Know What You See In Me” is een single met hoofdletter S, een nummer dat in die zo veelbezongen andere wereld een hit zou moeten zijn.

‘Belle & Sebastian goes ABBA’ juicht iemand op YouTube. ‘Eurovision’, zegt een ander – alsof dat niet hetzelfde is. Het is allemaal een beetje overdreven, maar niet helemaal. “I Don’t Know What You See In Me” is Belle & Sebastian in vollebak popmodus, met stampende drums, kathedralen van synths en een “ladadee”-refrein dat u halverwege al kunt meebrullen. Het is “Electronic Renaissance” herschreven, maar dan onbeschaamder, glossyer geproducet, en met een beter refrein. Oh, en een modulatie.

Toch Eurovision dus.

“I Don’t Know What You See In Mee” is de single die Late Developers aankondigt, een plaat die sinds vandaag online staat, en waar (ep) nog even op kauwt voor hij u zijn recensie levert. Als deze tegenhanger van het tegelijk opgenomen A Bit Of Previous uit 2021 even goed is als zijn single, dan belooft dat nogal wat.

We houden u op de hoogte.

V2

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Live /s Live 2023 :: Dire Straits in strandzand

Eerst Zeebrugge, nu Antwerpen. Zou Live /s Live bij...

Belle And Sebastian :: Late Developers

Met Late Developers brengt Belle And Sebastian minder dan...

Cactusfestival 2022 :: Het geluid van een dozijn motoren

Het Cactusfestival beloofde dit jaar, met een affiche die...

Best Kept Secret 2021 presenteert line-up

In normale omstandigheden zou vandaag Best Kept Secret 2020...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in