Fortress :: Don’t Knock

Eindelijk. Eeuwen nadat we hen hier als een belofte signaleerden en jaren na geweldige singles als “Wanderlust” en “Endless Roads” staat Fortress klaar met een EP om dan toch echt uit de startblokken te schieten. “Don’t Knock” is het eerste schot voor de boeg en belooft een meer clubby aanpak.

Het begint nog wat aarzelend, maar eenmaal we aan het refrein toe zijn, stampt “Don’t Knock” zoals zijn titel verlangt; de deur ligt in huis, wie daarachter veilig dacht te zitten, is eraan voor de moeite. Met het vertrek van producer Ruben den Brok vorig jaar is dit volledig Hanne Torfs’ ding, en haar ding is: naar de disco gaan – of dat lijkt de nieuwe richting van Fortress toch te suggereren.

Met lief Nils Tijtgat op bas en nieuweling Joppe Vanwetswinkel op synths bouwt Torfs een dancetrack die opstijgt, zoekt naar slowmotionbeelden uit de Zillion. Het zou plat kunnen zijn, maar daar is dit trio te slim voor; onderhuids klopt het hart van een song en laat de rosse van School Is Cool te veel horen wat voor goeie zangeres ze nog altijd is.

Het is voorbij voor het te lang duurt. Dat is altijd het beste voor gasten die onaangekondigd binnenvallen, maar zolang ze er waren, was het gezellig. Over een maand ligt Dreamscape, dat debuut van Fortress, op de mat. U kunt het Dry January noemen, wij plakken er gewoon ‘aftellen’ op.

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Fortress :: Dreamscape EP

Eén band is geen band; dat adagium wordt in...

School is Cool

"Deze song is – hold your butts – twaalf...

School Is Cool :: ”Laten we dit alsjeblieft niet onze eindperiode noemen”

  Album nummer vijf, en dus mag School Is...

Fortress :: 21 oktober 2021, Trix

Na anderhalf jaar artist in residenceschap neemt Fortress afscheid...

School Is Cool

"Yes! Jullie zijn hier! En wij ook!" Johannes Genard...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in