Bat Eyes :: Nothing Here

Met “Nothing Here” heeft de Bat Eyes een interessante lead single om mee uit te pakken naar aanloop van zijn eerste langspeler, uit op 16 september.

Terwijl Arquettes tot een teder verleden vervelde, bleef bezieler Koen Wijnant timmeren aan de weg naar de top met nieuw volk rond zich. Tweeënhalf jaar geleden was er een eerste kennismaking met zijn Bat Eyes, en nu staat de band klaar om een debuut te lossen. Met “Nothing Here” heeft de Gentse formatie alvast een interessante lead single om mee uit te pakken.

”Te volgen, dat Bat Eyes”, schreven we nog in maart 2020 naar aanleiding van “Loria”. Die song eindigde op een EP die vorig jaar jammer genoeg nog tussen de plooien van de coronacrisis viel. “Nothing Here” moet dus orde op zaken stellen, en doet dat ook effectief. Check die riff die de song opensplijt: Dinosaur Jr-pretenties op de best mogelijke manier. De indierock van de jaren negentig – rode draad in Wijnants werk – is nooit ver weg, maar Bat Eyes weet de makkelijke valkuilen van die sound te ontwijken. Noem het gerust kennis van zaken.

Waar “Loria” nog warme weemoed uitstraalde, begint “Nothing Here” met een zekere humeurige kilte. Wijnant worstelt in zijn tekst met een emotionele afstand, maar die kloof wordt weer iets kleiner wanneer de vlotte instrumentatie en meerstemmigheid mooi overgaan in de wazige warmte van een instrumentale brug naar een laatste refreinriff. Ja, zo klinkt dit best wel naar meer. De eerste langspeler van Bat Eyes komt uit op 16 september: noteer dus alvast de datum. Voor de duidelijkheid: 16 september 2022, niet 1992.

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Bat Eyes :: Loria

Arquettes is dood, lang leve Bat Eyes. Koen Wijnant...

Arquettes :: 3 maart 2016, Charlatan

We moeten het geweten hebben: 2016 is het jaar...

Arquettes :: “Dit kan ik binnen vijf jaar nog met plezier opleggen”

't Heeft even mogen duren, maar na enkele jaren...

Arquettes :: Yiss Yiss

Arquettes: de naam zegt u wellicht nog iets. Nee?...

Arquettes :: Wave On

Tien complexloze gitaarnummers. Uiterst meeknikbare melodieën, sympathieke backing vocals...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in