Editors :: Heart Attack

Een verrassende toptransfer: vanaf nu is Benjamin John Power – zeg maar Blanck Mass – fulltime lid van Editors. Op “Heart Attack”, de eerste single van die nieuwe line-up, drukt hij alvast stevig zijn stempel.

Het is een wat onverwachte move nadat Editors de oorspronkelijke mixen van Power voor album Violence nog too much vond, en ze verbande naar het later uitgebrachte The Blanck Mass Recordings. De samenwerking moet blijkbaar toch bevallen zijn, want dus: nieuw lid. Op “Heart Attack” hoor je dat ook: de ratelende elektronische percussie is pure Blanck Mass, de synths die her en der gaten in het behang steken eveneens. Verder? Editors zoals Editors is: een goeie melodie, een zanglijn van Tom Smith die de gewoonlijke paden volgt. Het klinkt bekend, maar net dat tikkeltje uitdagender, scherper. Benieuwd wat dat geeft voor de toekomst van de band.

PiaS

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Editors

Op zevende plaat EBM gooide Editors het roer om,...

Editors :: EBM

EBM. Editors + Blanck Mass, maar ook: Electronic Body...

Hear Hear 2022 :: Bompa in zijn reservaat

De podia stonden er toch al, dus waarom ook...

Editors

Pukkelpop 2021 gaat ervoor met Editors, Liam Gallagher, Underworld en meer!

Het wachten is voorbij.  Van 19 t/m 22 augustus...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in