Colour Plates :: Watch and Wait

Geduld is een mooie deugd. Vier jaar na hun titelloze debuut-EP schenken de Gentenaren van Colour Plates ons met “Watch and Wait” een dot van een nieuwe single.

Geduld is een mooie deugd. Vier jaar na hun titelloze debuut-EP schenkt het Gentse Colour Plates ons met “Watch and Wait” een dot van een nieuwe single.

Minzaam gitaargetokkel zet de lijnen uit die zanger (en bezieler van de groep) Lieven Lammens mooi inkleurt met poëtische zinssneden als “under a web of white stripes and planes / the chimneys blow smoke like crawling snakes”. Voor wie aan het leven lijdt, verwoordt het de onvermijdelijke confrontatie met de vluchtige veranderlijkheid ervan: “all signs say nonono”.

De toon van “Watch and Wait” baadt eerst nog in melancholie, om daarna in de tweede helft om te slaan in meer hoopvolle gedachten. Bezinning en berusting tonen in moeilijke situaties immers steeds de weg naar de uitgang. Watch and Wait, dus. Wat begint als een kale track waarin enkel Lammens en zijn gitaar te horen zijn, krijgt doorheen deze twee korte minuten extra diepgang door onder andere een wel zéér subtiele percussiepartij en een verdubbeling van de stemmen in de laatste halve zin: “we’re friends, the others are sane”. Wie aan het leven lijdt, kan het verlies aan controle erop leren aanvaarden dankzij de onredelijke kracht van vriendschap: “all signs say gogogo”.

Check zeker ook de mooie videoclip. Het is het resultaat van een jaar huisvlijt van Lammens waarin 3408 tekeningen van zwarte lijnen op een wit vlak een dromerig geheel vormen.

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in