Lady Linn & Gregory Frateur :: I’m Fine

Op de single "I'm Fine" van Lady Linn en Gregory Frateur gaan kwetsbaarheid en schoonheid hand in hand.

Mensen zijn niet van staal gemaakt. Lady Linn brengt met ‘I’m Fine’ een waarachtig en gevoelig nummer, met een randje even donkerbruin als het roest dat je ijzeren zelfbeeld in moeilijke tijden lichtjes aanvreet.

Na een relatief lange periode van stilte is “I’m Fine” de eerste single die een drieluik van EP’s met nieuw werk van de Gentse zangeres aankondigt. Linn schreef het voor zij die in ziekenhuizen overal te lande tijdens de afgelopen twee jaar in alle eenzaamheid en verstoken van hun geliefden uitdoofden, als kaarsjes die niet genoeg zuurstof kregen.

You and I didn’t get to say goodbye / so I’ll have to trust you’ll be fine” begint Lady Linn zacht ingetogen op een drumbeat die standvastig pulseert als een hartslagmonitor terwijl zacht opwellende synthvegen de opwellende tranen uitkristalliseren die in steriele ziekenhuisgangen onder de deuren van de afdeling intensieve zorgen naar buiten sijpelen. Maar het smachten naar goed nieuws werkt in twee richtingen. Ook zij die machteloos thuis zaten te wachten op een afloop die beide kanten uit kon gaan, konden zich enkel optrekken aan de hoop dat hun geliefden vrede nemen met hun lot: “Life’s been good to me / don’t worry / you were on my mind”. De stemmen van Gregory Frateur en Linn haken mooi op elkaar in en weten de juiste toon treffend te vinden.

“I’m Fine” is het eerste beeld van de clip, waarbij een grote barst het laatste woord doorsnijdt. Het verbeeldt de breekbaarheid die iedereen voelt wanneer hij op zichzelf is teruggeworpen. Maar tegelijk is de barst de plek langs waar volgens Leonard Cohen de schoonheid van de condition humaine binnensijpelt – ook in deze single.

Beeld:
Roën Lommelen

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Lady Linn :: ‘Als je iets goed wil doen, geef je ’t beter tijd’

 Voor één keer heeft Lady Linn geen nieuwe plaat...

Dez Mona :: 7 februari 2019, Minard

Intens. Dat is het enige accurate woord dat Dez Mona's...

Dez Mona :: Book Of Many

Het was even schrikken toen Nicolas Rombouts in 2016...

FC Bergman/Het Toneelhuis :: Van Den Vos

“Na radicale bewerkingen van onder andere La Divina Commedia...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in