Eurosonic gooit eerste namen te grabbel

ESNS (Eurosonic Noorderslag) maakt de eerste namen bekend voor de eerstvolgende editie van het Europese muziekplatform. Door de recente versoepelingen in de corona-maatregelen kan het evenement in januari weer fysiek in Groningen plaatsvinden.

Voor het showcasefestival, waar opkomend Europees talent zich aan de bezoekers presenteert op Eurosonic en de Nederlandse acts op Noorderslag, zijn de eerste vijftig namen bekend gemaakt, waaronder Sylvie Kreusch, For Those I Love, Daði Freyr, ascendant vierge, Froukje, Mimi Webb, Meskerem Mees en Travis Birds.

Zowel op de conferentie als het showcasefestival is Spanje tijdens de komende editie het focusland. César Andión van The Spanish Wave en Live Nation Madrid: “Wij kijken er naar uit om ‘Focus on Spain’ op ESNS 2022 te presenteren, met een groot aantal panels en artiesten die de kracht, kwaliteit en diversiteit van de Spaanse muziekindustrie en de aanstormende talenten laat zien.” De eerste bevestigde Spaanse acts zijn: Carola Ortiz, Daniel Sabater, Dharmacide, Kai Nakai, Rodeo en Travis Birds.

Europese artiesten presenteren zich op Eurosonic, waarvoor de eerste namen bekend zijn gemaakt. Onder de eerste serie namen is een selectie gemaakt in samenwerking met de Europese nationale radiostations, verenigd in de EBU (European Broadcasting Union), daarnaast zijn in het kader van de focus op Spanje zes acts bevestigd. De tot nu toe bevestigde acts voor Eurosonic zijn Airbag (bg, BNR), Alba August (se, SR/P3), Albertine Sarges (de), Amason (se), Amelie Siba (cz, CR/Radio Wave), Annie Taylor (ch, SRF3), ascendant vierge (fr/be), Ash Olsen (no, NRK P3), Ba. (lt, LRT Opus), Bel Tempo (lv, Latvijas Radio 5), Błoto (pl), Bruno Pernadas (pt, RTP/Antena 3), Bulp (sk, Radio_FM), Carola Ortiz (es), Charles (be, Tipik), CMAT (ie), Commander Spoon (be), Cyan Kicks (fi, YleX), Daði Freyr (is, RUV), Daniel Sabater (es), Dharmacide (es), Dino Brandão (ch), Duo Ruut (ee), Eydís Evensen (is), Florence Arman (at, ORF/FM4), For Those I Love (ie, RTÉ/2FM), Francis Of Delirium (lu, LUERSL/100.7), Gaia (it, RAI Radio 2), Hauptman (si, RTVSLO/Val202), Ivan$ito (dk), Jazzbois (hu), Kai Nakai (es), Kety Fusco (ch, RSI/Rete Tre), Kynsy (ie), LNDFK (it), Meskerem Mees (be), Mimi Webb (gb), Monsieur Doumani (cy), Naima Joris (be), Priya Ragu (ch, Couleur 3), Rita Ray (ee, ERR/Raadio 2), Rodeo (es), Sana Garić (rs, RTS/Radio Belgrade One), Shelter Boy (de, ARD), Sofie (at), Sparkling (de), Sylvie Kreusch (be, VRT Studio Brussel), Takeshi’s Cashew (at), The Vices (nl, NPO 3FM), Théo Charaf (fr, Radio France), Travis Birds (es), Wet Leg (gb), Wu-Lu (gb), en Yard Act (gb).

Voor Noorderslag, traditioneel de staalkaart van de Nederlandse popmuziek, zijn de eerste zeven namen aangekondigd; Antoon, Bob uit Zuid, Froukje, Goldband, Loupe, Mazey Haze en Nonchelange. De komende weken worden meer acts aangekondigd.

Eurosonic Noorderslag vindt plaats van 19 t/m 22 januari 2022 in hartje Groningen (NL).  Alle info: www.esns.nl.

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in